Lesodródott az útról, kukoricásba csapódott és az oldalára borult egy személygépkocsi kedden délelőtt Biatorbágy közelében.

A bordó egyterűvel közlekedő sofőr nem tudta az úton tartani az autóját, ezért lesodródott az útról és a kukoricásba csapódott Biatorbágynál.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője arról tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált, hogy a törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

A téligumi csere fontosságát már nem kell firtatnunk, minden autózó jól tudja, hogy a tél beköszöntésével ideje lecserélni a nyári gumijainkat és a csúszásbiztos, hideg időben is jó tapadást biztosító téli gumikra váltani.

A legtöbb autós csak akkor eszmél rá a téli gumi szükségességére, amikor leesik az első hó. A téli gumi nemcsak a mintázatában és lamellázottságában tér el a nyáritól, hanem az összetételében is.

Tévhit, hogy téli gumit csak havas, jeges utakon kell használni

Az igazság: Az abroncsváltással nem szabad megvárni az első hóesést! Ha a hőmérséklet 7 Celsius fok alá süllyed, már akkor tanácsos téli gumira váltani, ugyanis hideg időben a nyári gumik az alacsonyabb szilika tartalom miatt megdermednek, tapadási képességük csökken, ezért megnő a balesetveszély. A téli gumiabroncsok puhábbak, a magasabb szilika tartalomnak köszönhetően rugalmasabbak, ezért jobban tapadnak hidegben.

Fotó: PMKI Törökbálint Őrs