Sokan gyászolják Mátyást, aki csütörtök délután halt meg a Balatonnál. Egyelőre senki nem tudja, hogy mi vezetett ahhoz, hogy a 22 éves férfi leugrott a Kőröshegyi völgyhídról.

Szemmel láthatóan rengeteg barátja volt, sokan szerették azt a fiatalembert, aki leugrott a Kőröshegyi völgyhídról csütörtök délelőtt. A 22 éves Mátyást rengetegen gyászolják a Facebookon.

„A legjószívűbb ember, akit valaha ismertem, a mosolygós arcod mindig előttünk lesz! Nyugodj békében, az angyalok vigyázzanak Rád!” – írta egyikük. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Nagyon nagy űrt hagytál magad után, nagyon fogsz hiányozni mindenkinek. Nagyon Szeretünk!” – tette hozzá egy másik barát.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalember Letenye irányába haladt, amikor hirtelen megállt a kocsijával és levetette magát a hídról. A rendőrök az idegenkezűséget kizárták.

Az a szakasz, ahonnan Mátyás a mélybe vetette magát, 88 méter magasságban van, hihetetlen elszántság kellett munkáljon a fiúban, hogy véghez vigye végzetes tervét.

Be van kamerázva a híd

Ilyenkor sajnos nincs segítség. Pedig a hídon több biztonsági kamera is van. A közel két kilométer hosszú híd képeit az autópálya-mérnökség fonyódi diszpécserközpontjában és a magában a híd testében működő mérnökségen is látják. Rendszerint innen is érkezik az első jelzés a rendőrségre, a gazdátlan autó miatt. Ez ugyanis ugyancsak életveszélyes lehet, mivel a hídon nincs leállósáv.

Egyelőre senki nem tudja, mi állhat a tragédia hátteréről, barátai szerint Mátyás stabil családi háttérrel rendelkezett.

A BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt a tragédiáról.

„Az esetek többségében valamilyen kezeletlen mentális zavar, súlyos depresszió vagy hajlam áll a háttérben. Már jóval a tragédia előtt arra jutnak, hogy nincs értelme az életnek, a beszűkült tudatállapotban azt érzik, hogy nincs más kiút, a belső feszültséget pedig úgy oldják meg, hogy maguk ellen fordulnak” – mondta a Borsnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Többen is meghaltak már a hídnál

A 88 méter magas völgyhíd kimondottan vonzó az öngyilkosok számára, a 2007-es átadása után négy évvel vetett véget az életének ott az első ember, azóta pedig többen is döntöttek ugyanígy. Négy éve egy körözött bűnöző választotta megoldásnak élete válságára, majd egy frissen elvált férfi ment ki a hídra. Leugrott, de előtte még felhívta a volt feleségét. Egyébként több olyan személyt is állítottak már meg a rendőrök, akik öngyilkossági szándékkal tartottak a völgyhíd felé, de olyan is előfordult, hogy valaki telefonon jelentette be az ugrási szándékát, végül meggondolta magát.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

Kiemelt kép: Kőröshegyi völgyhíd – Forrás: Youtube/Dronmedia