Az alpolgármester, Pilis Dániel szerint csak hétvégére kérték kölcsön az eszközt, hétfőn visszakerül a helyi mentőállomáshoz az a fertőtlenítő készülék, amit a szentendreiek vettek a helyi mentőcsapatnak.

Szentendrén a napokban a helyiek összegyűjtöttek annyi pénzt a helyi mentőállomásnak, hogy tudjanak venni egy ózongenerátort, amivel fertőtleníteni tudnak három mentőautót. Szombaton azonban a mentőállomáson kaptak egy telefonhívást az Országos Mentőszolgálattól, hogy elkérnék az eszközt – írja a Szeretlekmagyarország.hu.

Ez felháborította a szentendreieket, hiszen ők a helyi mentőállomás számára gyűjtöttek. A gépet vásárló civilek egy jogásszal konzultálva olyan adományozási szerződést írnak, melyben rögzítik, hogy a gépet kifejezetten a helyi mentőállomás részére adják át.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A portál informátora szerint központi rendelet alapján bevonják a fertőtlenítő gépeket, attól függetlenül is, hogy civilek vették-e vagy sem.

Budapesten ugyanis egy központi fertőtlenítő állomásban minden beteget szállító mentő bemegy a fuvar végén, ott fertőtlenítik és csak ezután mehet vissza a telephelyére.

Pilis Dániel, Szentendre alpolgármestere azt közölte: az Országos Mentőszolgálat kölcsönkérte a fertőtlenítő készüléket a hétvégére, amit bajtársi segítségnyújtás keretében kölcsön is adott a helyi mentőszolgálat, mert ideiglenes tartalékkapacitás gond akadt a megyei központban, ahol az összes olyan mentőautót fertőtlenítik folyamatosan, amelyek részt vesznek a koronavírusos esetek szállításában. Hétfőn visszakerül a készülék a szentendrei mentőállomásra – írta.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán