Az LGT slágerével köszöni meg egy Franciaországban élő férfi a magyar orvosok, mentősök, buszsofőrök munkáját. A dalt a főpolgármester is megosztotta Facebook oldalán.

A Franciaországban élő Virág Ferenc osztotta meg a Youtube-csatornáján azt az LGT-feldolgozást, amelyet orvosoknak, ápolóknak, tanároknak, buszsofőröknek, boltosoknak, gyógyszertárosoknak, távdolgozó szülőknek… mindazoknak készített, akiknek húzósak ezek a napok.

“Köszönet, hála! Ezt kifejezendően aktualizáltuk ezt a régi szép dalt” – írta. Hozzátette: “Üzenet Párizsból Budapestre: Maradj otthon, ha teheted – talán nehezen, de menni fog!”

A dalt Karácsony Gergely is megosztotta Facebook oldalán. A főpolgármester ezt írja: „Sokan nem tehetik meg, hogy otthon maradnak. Vannak, akik olyan munkát végeznek, ami nem állhat meg még járvány idején sem. Ők a legnagyobb hősök! Köszönjük a munkátokat!
Nekik is azzal tudunk a legtöbbet segíteni, ha minél többen otthon maradunk! Tegyük ezt az ő egészségük érdekében is.”

Maszkokat gyártanak a Nagykovácsi Óvoda dolgozói a helyieknek

A Nagykovácsi Óvoda dolgozói az intézmény bezárása után sem tétlenkednek. Maszkokat gyártanak Nagykovácsi lakóinak.

Folyamatosan, kapacitásuk függvényében készülnek a maszkok, amelyet ingyen osztanak ki a nagykovácsi lakosoknak.  Minden lakóház postaládájába 2 darab 3 rétegű, mosható, vasalható maszkot tesznek. A kezdeményezéshez már csatlakozott a Diego Hűvösvölgy áruház is.

Kiemelt kép: Szegedi Klinika dolgozói – Forrás: Youtube