Már előre fáj a fejed a költözködéssel járó teendőktől? Rémeket látsz az egymáson tornyosuló dobozoktól, amelyekből egy örökkévalóságig tart kipakolni? Ints búcsút a nehézségeknek, és tedd gördülékennyé a költöztetést! Mutatjuk, mit kell tudnod ehhez!

Egy jó költöztető cég mindenre megoldás

Ismerjük be, hogy sokszor a hiúságunk és makacsságunk is közrejátszik abban, hogy nem kérünk segítséget, és arra törekszünk, hogy egyedül is elboldoguljunk a feladatokkal. Azonban léteznek olyan helyzetek, amikor nem túl tanácsos az erőfitogtatás, és többet érünk azzal, ha egy témában jártas személyhez fordulunk. A költöztetés abszolút ebbe a kategóriába esik, melyhez szakszerű együttműködést garantál a Visszuk.hu csapata.

Egy jó költöztető cég jellemzően három kulcsfontosságú tényezőről ismerhető fel: kedvező ár, gyorsaság és magas minőségű munka. Habár az utóbbi időben jelentősen elszaparodtak a csaló szándékkal működő költöztetők a piacon, szerencsére még mindig akadnak olyan vállalatok, akikkel valódi öröm a közös munka. 

És miért mondjuk, hogy közös a munka? Azért, mert a költöztetés sikeres lebonyolításához a mi közbenjárásunk is elengedhetetlen. Ugyanis bizonyos lépésekről nekünk kell gondoskodni ahhoz, hogy a szakemberek megfelelő ütemben végezhessék a dolgukat, és egy eredményes folyamatot zárhassunk. 

Az előkészületek szerepe

Rendkívül fontos, hogy a szimpatikus költöztető céggel történő egyeztetések során kitérjünk a lehető legtöbb részletre, amelyek befolyásolhatják a procedúra menetét. Célszerű végiggondolni azokat a sarokpontokat, amelyek meghatározhatják az ütemtervet.

Ide sorolható többek között a parkolóhely biztosítása, mivel senki sem szeretné a napot a háztömb körüli keringéssel kezdeni a szabad placcok reményében. Továbbá a csomagolás kérdésköre is mérvadó, mert egyes ingóságaink, például az elektronikai eszközeink vagy értékes tárgyaink különleges bánásmódot érdemelnek. Ezért célszerű buborékfóliába vagy akár egy pokrócba tekerni őket a sérülések elkerülése érdekében. 

Nem lőhetünk mellé, ha az időpontot már hetekkel előre egyeztetjük, hisz így garantálhatjuk, hogy biztosan a kívánt dátumon zajlik majd a költöztetés. Amint megvan a “nagy nap”, javasolt a lakóközösséget is értesíteni a várható munkálatokról, hogy ne adjunk teret a zajhatásokból adódó esetleges konfliktusoknak.

Ezt érdemes tudni az árazásról

Lényeges kiemelni, hogy a költöztetés végösszege mindig egy egyedi árajánlat függvényében születik meg. Azonban vannak olyan paraméterek, amelyek meghatározhatják ennek alakulását.

Kalkulálni kell a kiállási díjjal, amelyhez hozzájön az óradíj alapon számított munka összege. A számla értékét változtatja még az is, hogy hány szakember dolgozik a költöztetésen, illetve milyen méretű teherautót veszünk igénybe.

Az árak pontos alakulásáról az adott cég diszpécserei tudnak teljes körű tájékoztatást adni. Ne habozzunk felvenni velük a kapcsolatot, hogy mihamarabb körvonalazódjon a költöztetés menetrendje!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a visszuk.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.