Megszólalt a tragikus körülmények között elhunyt budapesti fitneszedző haláláról a jordániai túra vezetője. A férfi szerint a szerencsétlenül járt nőt a visszaút során érte a baleset. Úgy látták, mintha csak egy kézzel támaszkodott volna a sziklafalnál. Valószínűsíthető, hogy egyensúlyát vesztette, megbotlott és nem tudott korrigálni.

Mélybe zuhant

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, döbbenetes tragédia történt nemrégiben Jordániában, egy magyar nő zuhant a mélybe, az életét már nem lehetett megmenteni. Kozma Zsuzsa fitnesztrénerként dolgozott, Fittmóka néven lehetett rátalálni a közösségi oldalon, posztjainak tanúsága szerint pedig gyerekeknek és időseknek egyaránt rendszeresen tartott tornákat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jordániában történt

A fitnesztréner Jordániában tartózkodott, amikor egy szerencsétlen baleset következtében életét vesztette. Az első hírek arról szóltak, hogy Zsuzsa egy szelfit készített magáról, azonban a szikla szélén, amin állt, megcsúszott és a mélybe zuhant.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Budapesten élt

Kozma Zsuzsa egyébként Kisvárdán született, ám már évek óta Budapesten élt, halálhírét egy közeli ismerőse is megosztotta a közösségi oldalon. A bejegyzés alatt százával kezdtek el özönleni a részvétnyilvánítások, a kommentelők értetlenül állnak a tragédia híre előtt. Persze a legtöbben arról érdeklődnek, mi is történt pontosan.

Ez történhetett

Zsuzsa úgy tudni Jordániában volt kísérője egy hegymászó csoportnak, azonban egyedül hagyták, biztosítás nélkül. A nő állítólag ekkor mászott fel egy sziklára, ahol lótuszülésben készített magáról egy képet, amikor azonban felállt, megcsúszott és a mélybe zuhant.

„Valószínűsíthető, hogy egyensúlyát vesztette”

A túravezető pénteken tett közzé egy posztot arról, hogy mi történt Jordániában. „A visszaút során a sziklaformátumról lemászva érhette a baleset, nem láttuk pontosan, de mintha csak egy kézzel támaszkodott volna a sziklafalnál. Valószínűsíthető, hogy egyensúlyát vesztette, megbotlott és nem tudott korrigálni” – írta a férfi.

Hallották a sikítást

„A sikítást hallottuk, azonnal abba az irányba fordultunk, néhányan láttuk a mozdulatait, de a fennsík terep adottságai miatt nem volt követhető mi történt vele. Volt, aki szaladt, hogy lássa, hogy van, volt, aki összeesett, más mozdulni sem tudott” – folytatta a dermesztő történetet.

Már nem tudtak segíteni

„Azonnal tárcsáztuk a 911-et, de mire a mentők helyszínre érték már nem tudtak segíteni. Mi mindannyian a tragédia hatása alatt vagyunk, a történtek feldolgozásához időre lesz szüksége mindenkinek. A jordániai hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit – írta a férfi a bejegyzésében.

Nincs képesítése

 „Kozma Zsuzsanna Jordániában, szervezett túra közben zuhant le egy magas szikláról, ennek következtében élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. A túrát Hencz G. Tamás szervezte, akinek hegyi túravezetői vagy hegyivezetői képesítése nincs. Sajnos Hencz G. Tamás által szervezett túrán korábban is történt a mostanihoz nagyon hasonló szintén tragikus kimenetelű baleset” – írta a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség a honlapján pár nappal ezelőtt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció