Családja kétségbeesve keresi azt a 14 éves kínai kisfiút, aki még október végén tűnt el budapesti otthonából. Egy családi veszekedés után lépett le az iskolás fiú, azóta nem adott életjelet magáról.

Október végén tűnt el

Wang október 29-én egy kisebb családi vita után rohant el 18. kerületi otthonukból. A fiú sem az iratait, sem pénzt, sem telefont nem vitt magával, és azóta életjelet sem adott.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Keveset beszél magyarul

A gyermek annak idején Magyarországon született, de Kínában nevelkedett. Szüleivel három évvel ezelőtt tértek vissza hazánkba, Wang azonban nem beszéli jól a nyelvünket. „Pár szót tud csak, nem beszél magyarul” – mondta el a kisfiú nővére.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem mehetett Kínába

Bár Wang nagymamája, és több rokona is Kínában él, a család úgy gondolja, a kisfiú nem tudott oda visszamenni, hiszen sem útlevél, sem pénz nincs nála. A család természetesen a rendőrségen is bejelentette azonnal a kisfiú eltűnését, járták az utcákat, a fiú után kutatva, de beszéltek az általános iskola barátokkal, ismerősökkel is: mindhiába, senki se tudja, hol lehet a kisfiú. „Nincs ötletünk sem, hol lehet” – mondta Wang testvére.

Üzent a nővér

Wang nővére a Riposton keresztül üzent testvérének: „Nem kell félni semmitől, csak gyere haza! Semmi probléma nem lesz! A szüleid nagyon várnak haza, egész nap sírnak” – szólította meg testvérét nővére elcsukló hangon.

Őt keresi a rendőrség

Forrás: police.hu

Személyleírás

Wang Hao körülbelül 171-175 cm centiméter magas, vékony testalkatú, fekete, rövid hajú, barna szemű. Eltűnésekor fekete kapucnis kabátot, fekete nadrágot és fehér alapon piros csíkos cipőt viselt. Rendőrségi körözési adatlapját itt tudod megnézni.

Itt lehet jelenti

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 17. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki Wang Hao tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon. ​ A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az eltűnt fiú – Forrás: police.hu