Megrázó vallomást tett azoknak a diósjenői lányoknak a testvére, akiket a nevelőapjuk ölt meg. Bár a fiatal lányok édesanyja tagadja, hogy tudott a szörnyűségekről, a fiú szerint ez nem igaz. A két lány intézetben élt, a tragédia előtt hazalátogattak, de onnan már nem tértek soha vissza.

Emberi csontokat talált

Horváth Attila hiába várta haza nővéreit éveken át, azt mondták neki, hogy külföldön vannak. 2022 nyarán kerti munka közben emberi csontot talált. Később kiderült, az egyik eltűnt testvérének földi maradványaira bukkant. Az ügyben azonban most újabb fordulat történt: a lányok testvére a börtönből kapott levelet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltűnt a testvérpár

A két lánynak 14 éve veszett nyoma. Az akkor 14 és 19 éves testvérpárt eltűntként keresték hosszú évekig, a nyomozás azonban fordulatot vett, és kiderült, nevelőapjuk ölhette meg őket. A szomszédok akkor döbbenten álltak a történtek előtt: „A ház sarkának a tövénél találták meg az egyik lány holttestét. Csontok kerültek elő, a koponyája, meg az összes teste előkerült”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Külföldre ment dolgozni

Nem sokkal később a kisebbik lány maradványait is megtalálták a rendőrök egy közeli bokros területen. A nevelőapa sokáig aggódva segítette a rendőrök munkáját, majd Németországba ment dolgozni.

A testvérénél fogták el a rendőrök

Később hazaköltözött, de ekkor már nem ebbe a házba, hanem a testvéréhez. A rendőrök ott fogták el, és meggyanúsították. A rokonok ezen nem lepődtek meg. „Elég rosszul bánt a gyerekekkel. Ütötte-verte őket, terrorizálta, állítólag felnőtteknek való dolgokkal is zaklatta is őket. Láttuk, hogy milyen gorombán beszél meg ordibál velük” – mondta nemrég az egyik rokon.

Börtönben van a férfi

A vád szerint a férfi mindkét lányt megölte, majd elásta a testüket. A kisebbiket egy idő után kihantolta, majd újra eltemette. A férfi eleinte mindent tagadott, és nem volt együttműködő, többször megváltoztatta a vallomását. A nevelőapa azóta letartóztatásban van, vádat emeltek ellene.

Az anya mindenről tudhatott

A lányok anyját is bíróság elé állítanák, őt bűnpártolással vádolják.  A lányok öccse szerint az anya tudott a gyilkosságokról.„Édesanyám tudott róluk is, mindenről tudott, hogy az ágyban is kihasználta őket. Csakhogy ő nem jelentette” – mondta az RTL-nek férfi.

Levelet kapott

A lányok öccse, Attila, aki a gyilkosságok idején mindössze 10 éves volt, decemberben a börtönből levelet kapott a rettegett nevelőapától. A férfi arról írt, hogy még sok mindent nem mondott el arról, valóban mi történt, de úgy érzi, Attilának tudnia kellene róla.

Az anya tudhatott a szörnyűségről

Attila édesanyjáról azt mondta, „szerintem ő is benne volt. Ha nem is volt úgy benne, de tudott róla, az biztos”. A férfi szerint az anyja már gyerekkorában is hazudott, a gyámügynek sosem árulta el, hogy a nevelőapa verte őt és a gyerekeit is.

Megszólalt a megvádolt nő

Ildikó, a meggyilkolt lányok édesanyja, a napokban interjút adott. Az asszony most, egy Diósjenőhöz közeli településen él. „Ha tudtam volna arról, hogy József mit művelt a lányaimmal, nem ennyi idő után derült volna ki az igazság. Természetesen nem tudtam róla, hogy megölte őket, abban a hiszemben voltam, hogy eltűntek” – mondta Ildikó a Blikknek.

A párja vádolta meg?

„A volt párom vádolt meg azzal, hogy valójában nem ő, hanem én öltem meg a gyerekeimet, de a hazugságvizsgáló tisztázott. Én egy édesanya vagyok, még egy pofont sem adtam nekik soha. Aztán azzal állt elő, hogy segítettem neki elásni őket, de mondjon már nekem egy édesanyát, aki ilyenben részt vesz…!  – mondta a nő.

Tönkrement a gyilkosság óta

Ildikó azt állítja, a történtek óta kapott egy infarktust, és teljesen belerokkant a fájdalomba. Arról is beszélt, hogy annak idején az exe gyakran bántotta őt, többször a pszichiátriára is bekerült miatta. Az anya szerint felmerült, hogy volt élettársa nemi vágyait is kielégítette a lányain.

Rajtakapta a harmadik lányával

„Ami tény, a harmadik lányommal valóban rajta kaptam őt egyszer, aki akkor csupán 16 éves volt. A mai napig hiányoznak a lányaim! Velük együtt én is meghaltam. Teljesen tönkrement az életem” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Attila temeti el testvéreit

Attila már eltemette legidősebb testvérét. A másik lány földi maradványait is nemsokára örök nyugalomra helyezik. A család nehéz anyagi körülmények között él, a temetést nehezen tudják megoldani. Aki segíteni szeretne, az ezen a bankszámlaszámon megteheti: 11773425-05854244

Kiemelt kép: az áldozatok földi maradványait keresik Diósjenőn – Forrás: police.hu