A dél-pesti agglomerációban, Szigethalmon garázdálkodott a két fiatalember. Kifejezetten félkész épületekre mentek rá. Ahol találtak valami értékeset elvitték és elatták.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak július 11-re virradó éjjel betörtek egy épülőfélben lévő szigethalmi társasház egyik lakásába, majd onnan szerszámgépeket loptak el.

Ugyanezen a napon az esti órákban a lopott szerszámokat Tökölön egy vállalkozó részére felkínálták megvételre, amelyről pechükre a sértett is értesült, így bejelentést tett a rendőrségen.

A szigetszentmiklósi rendőröknek ezt követően nem volt nehéz dolga, mert a bejelentést követően rövid időn belül azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, akiknél megtalálták az ellopott gépek egy részét.

A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A 31 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, és előzetesbe került, 19 éves társa megúszta az előzetest, egyelőre szabadlábon védekezhet.

A szigetszentmiklósi rendőrök vizsgálják, hogy a két férfi összefüggésbe hozható-e más, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével – írja a Police.hu.

Kiemelt kép: A rendőrség helyszínen készült felvétele – Forrás: Police.hu