Egy négy gyermekes családapa halt meg a szombati tömegbalesetben. A jól menő vállalkozó kiegyensúlyozott, boldog életet élt családjával, és néhány pillanat alatt véget ért minden.

A helyszínen szörnyethalt

A 44 éves N. Ádám a helyszínen szörnyethalt, a feleségét súlyos, a kislányukat könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Masszázsszalont üzemeltetett

A tragédia egyetlen halálos áldozata, aki Budapest egyik legjobb masszázsszalonját üzemeltette, thai feleségével több éve élt boldog házasságban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Luxus lakóparkban éltek

A főváros egyik kertvárosi részén öt éve épült egy luxus lakópark, ide költözhettek be szép, új házukba, ahol nagy szeretetben nevelték négy gyermeküket – írta meg a Blikk.

Álompár voltak

Az ismerősök igazi álompárként írják le Ádámékat, akik sokat utaztak, nemrég egy csodálatos párizsi nyaraláson vettek részt. És most eljött ez a borzalmas szombat.

„Mindig az emlékezetünkben élsz”

„Annyira sajnálom ezt a veszteséget. Ádám, te egy melegszívű ember vagy, ezt érzem az első találkozásunk óta. Csodálatos apa vagy. Annyira le vagyok sújtva. Nem akarom, hogy ez valóság legyen. Mindig az emlékezetünkben élsz” – áll egy gyászoló thaiföldi rokon Facebook-bejegyzésében.

Börtönbe kerülhet a felelős

Akár 8 év börtönt is kaphat, akiről bebizonyosodik, hogy felelősség terheli a tömegbalesetért, írta meg a lap. A Büntető Törvénykönyv 2-8 év börtönnel bünteti a halálos tömegszerencsétlenséget előidéző baleset okozóját. Kovács Kázmér ügyvéd, közlekedési szakjogász szerint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt a vizsgálat kiterjedhet akár az autópálya üzemeltetője felelős alkalmazottjának a felelősségére is, de mérlegelni kell majd, hogy indokolt volt-e egyáltalán a részéről a figyelmeztetéseken túlmenően további megelőző intézkedés megtétele, mint ahogy azt többen most felvetik.

Aligha lett volna indokolt

„Ha például aznap többször érkezett volna jelentés a helyszín közelében ilyen okból bekövetkezett balesetről, akkor talán ez is szóba jöhetne reálisan, de egy egyszeri, órákkal korábban bekövetkezett baleset álláspontom szerint önmagában a szakasz lezárását, vagy általános sebességkorlátozás elrendelését aligha indokolja” – tette hozzá az ügyvéd a Blikknek.

Porviharra nem lehet riasztást kiadni

Az Országos Meteorológia Szolgálat csak az erős szélre adott ki narancssárga riasztást. Porviharra azért nem lehet riasztást kiadni, mert hogy ki mikor végzi a mezőgazdasági munkákat az utak menti termőföldeken, azt az intézmény nem tudhatja. A viharos hétvége előtt feltehetően elkezdték a föld tavaszi művelését, a megbolygatott talajt pedig felkapta és fújta az erős szél.

A közútkezelő dolga a lezárás

A közlekedési törvény szerint veszélyes körülmények esetén az útkezelő zárhatja le az autópályát, vagy írhat elő sebességkorlátozást, nem a rendőrség. Utóbbira az elektronikus információs táblák alkalmasak, és le is lehet terelni az autókat a pályáról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: a tömegbaleset helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK