Petícióban fordul Lázár Jánoshoz a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület. Az aláírásgyűjtés két régóta ígért beruházáshoz kapcsolódik: a Budakalászt északról elkerülő út előkészítő munkálatainak folytatásához, illetve az M0 autóút folytatásának tervezési munkáihoz szükséges források biztosítása érdekében kérik a Kormány támogatását.

Pártpolitikától függetlenül

A 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület pártpolitikától függetlenül petícióban fordul Lázár János építési és beruházási miniszterhez – írták honlapjukon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Támogatást kérnek a kormánytól

Két témában kérik a Kormány támogatását: az egyik a Budakalászt északról elkerülő út előkészítő munkálatainak folytatása, a másik az M0 autóút folytatásának tervezési munkáihoz szükséges források biztosítása.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szenvednek a dugóktól

Budakalász belső útjain naponta több tízezer jármű halad keresztül. A budakalásziak szenvednek a környezetszennyezéstől, a rendszeres dugók az egész térség közlekedését megbénítják.

Az elkerülő út a megoldás

Az óriási átmenő forgalom problémájára az elkerülő utak megépítése jelent megoldást, amire az állam régóta ígéretet tett, illetve kötelezettséget is vállalt, de a megvalósítás a mai napig várat magára.

Felfüggesztett állami beruházások

A Pomázt a 11-es úttal összekötő, Budakalászt északról elkerülő út ügyében tavaly már a legjobb ajánlatot tevő kivitelezővel lehetett volna szerződni, de az állami beruházások felfüggesztése miatt nem tudott elindulni a beruházás.

M0: döntési helyzetben

Az M0 autóút 10-es főútig történő folytatása ügyében is döntési helyzetben van a Kormány: a kiviteli tervek elkészítésére a következő hónapokban 4 milliárd forintot kellene biztosítani, különben újabb jelentős csúszást szenved a tíz éve húzódó beruházás.

Betartatlan ígéretek

A Budakalászt 2019 óta irányító egyesület a Lázár János beruházási és közlekedési miniszternek címzett petícióban felhívja a figyelmet az óriási forgalommal együtt járó zaj- és levegőszennyezésre, valamint a betartatlan kötelezettségvállalásokra és ígéretekre is

Kezdjék el a munkát

Arra kérnek társadalmi támogatást, hogy legalább a Budakalászt északról elkerülő út kevésbé költségigényes előkészítő munkálatait végezzék el, illetve az állam biztosítsa az M0 autóút 10-es főútig tartó következő szakaszának megtervezéséhez szükséges forrást, hogy a beruházások mielőbb meg tudjanak valósulni.

Ez a Dunakanyar érdeke is

A petíció mellé egy kiadvány is készült, melyben részletesebben ismertetik az elkerülő utakkal kapcsolatos helyzetet. Hangsúlyozzák: kezdeményezésünk az országos pártpolitikától független, városunk és a dunakanyari régió közös érdekét szolgálja. A petícióról szóló szórólapokat a napokban juttatják el a lakossághoz, de kitölthető online is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: álom marad az M0 autóút folytatása? Fotó: budakalasz.hu