A Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfival és egy 29 éves nővel szemben, akik a vád szerint 2022 augusztusában fényes nappal megtámadtak és kiraboltak egy Óbudán sétáló nőt úgy, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik.

Először csak követték

A vádirat szerint a vádlottak 2022. augusztus 2-án nappal, a III. kerületben, a Golgota – szoborcsoportnál figyeltek fel az egyedül sétáló nőre, akit követtek. Amikor a sértetthez értek, a férfi hirtelen elé ugrott, két kézzel megragadta a nő vállát.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfenyegette a nőt

Ezután a férfi erőteljesen nekiszorította a közeli kőfalhoz a nőt, és megfenyegette, hogy adja oda minden értékét, különben megöli. A sértett ekkor kivette a táskájából a mobiltelefonját és közölte, hogy hívja a rendőrséget.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Megöllek, ha nem engedelmeskedsz”

Miután ezt meghallotta a férfi, tovább fenyegette a nőt, többször is megismételve, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik. Ezután egy mozdulattal kitépte a sértett kezéből a telefonját, a válláról pedig lerántotta a táskáját.

Pénzt és cigit is zsákmányoltak

A táska tartalmát a rabló a földre borította, átkutatta, majd kivett belőle 66.000 forintot és két doboz cigarettát, amit zsebre tett.

A társa figyelte a környéket

A cselekményt a társa mindvégig figyeléssel biztosította, majd amikor megjelent egy kutyát sétáltató nő, mindketten elfutottak a helyszínről.

Már volt büntetve a férfi

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a támadókat rablás bűntettével vádolja, és – a rablás miatt korábban már büntetett – férfival, mint különös visszaesővel szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak.

Társa enyhébb büntetést kaphat

A büntetlen, bűnsegédként közreműködő női társával szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádiratban. A férfi jelenleg letartóztatásban van, a nő bűnügyi felügyelet alatt áll. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is készült a párról közvetlenül a rablás után, amikor egy közeli boltban vásárolnak:

Kiemelt kép: illusztráció