Nagy változásra készülhetnek az RTL rajongói. Annak ellenére, hogy a csatorna megkezdte a versenyzők toborzását az X-Faktorba, mégsem indítja el a tehetségkutató 12. szériáját. Helyette, a TV2-n korábban megbukott The Voice című műsor kerül náluk képernyőre. Mi lehet a döntés hátterében?

Nem lesz X-Faktor

Elbúcsúzhatnak az RTL nézői az X- Faktortól. A korábbi bejelentéssel szemben a Magyarországon a TV2-n több mint egy évtizeddel ezelőtt már bemutatkozó The Voice (ejtsd: dö vojsz) című tehetségkutató kerül az X-Faktor helyére az RTL-en – írja a Média1

Alá is írták a szerződést 

A csatorna annak ellenére, hogy tavaly ősszel már elkezdte az énekesek toborzását az X-Faktorba, mégsem indítja el a tehetségkutató 12. szériáját. A portál úgy tudja, az RTL Magyarország már alá írta a szerződést a The Voice című énekes tehetségkutató jogtulajdonosával, a brit ITV-vel arról, hogy már az új tehetségkutató kerülhessen képernyőre az ősszel.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A TV2-n már ment The Voice

A formátummal a magyar tévénézők már találkozhattak, hiszen közel tizenegy évvel ezelőtt, 2012-ben a TV2 már műsorra tűzte a The Voice – Magyarország hangja című műsort. A formátum azonban mindössze egy évadott élt meg, mert megbukott. Most kiderül majd, hogy az RTL-nek sikerül-e jobban megcsinálnia a műsort.

Vakon válogatják a versenyzőket

A The Voice című műsor különlegessége, hogy az énekesnek háttal foglalnak helyet a mesterek, és csak akkor fordulnak meg a fotellel, ha az aktuális énekes hangja megtetszik nekik. Egy mester megfordulása is elegendő, hogy valaki továbbjusson a válogatóról. A mesterek ülőhelye alatt ledfal található, ahol a külföldi verzióban az „I want you”, magyar verzióban a „Kellesz” felirat olvasható.

Mesterválasztás

Ha a versenyző éneklése közben csak egy mester fordul meg, akkor automatikusan a megfordult mester csapatába kerül, ha többen, esetleg mind a négy ítész megfordul, akkor a versenyző maga választja ki, hogy mely mester csapatába szeretne kerülni.

Ők voltak a mesterek

A TV2-n futó műsorban a zsűrit Malek Andrea, Somló Tamás, Mező Misi és Molnár Ferenc „Caramel” alkotta. Az első széria befejezése után sokáig úgy tűnt, hogy lesz második évad is, mivel már az előválogatók is megkezdődtek. Azonban az alacsony nézettség miatt végül nem indult újra a műsor, helyette a Rising Star-t indította el a TV2, amely szintén nem lett túl sikeres. 

Pál Dénes nyert

A TV2-n futó The Voice című műsorban tűnt fel Mohamed Fatima, Gájer Bálint, Agárdi Szilvia és Pál Dénes. A döntőt végül az akkor 21 éves Pál Dénes nyerte, aki Mező Misi csapatában versenyzett. 

Visszahozhatják az X-Faktort

Iparági információk szerint az RTL-nél úgy tervezik, hogy a későbbiekben valamikor majd újra visszahozzák az X-Faktort. Hasonlóra, azaz X-Faktor pihentetésére és arra, hogy a helyén egy másik tehetségkutató kerüljön adásba, egyébként volt már példa az RTL történetében.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csökkent az RTL nézettsége

Az RTL nemcsak a show műsorok területén újít. Tavaly ősszel a Reggeli című műsorból elküldték Lakatos Márkot. A napokban írtunk arról, hogy szintén a Reggeliből távoznia kellett Járai Máténak is. Csütörtökön pedig azt jelentette be a csatorna, hogy Szabó Zoltán, marketing igazgató is távozik. A jelentős változások hátterében az állhat, hogy iparági hírek szerint jelentősen csökkent az RTL nézettsége, a TV2 pedig átvette a vezetést. Ez érzékenyen érintheti az RTL bevételeit, ha valóban így van, akkor érthető az RTL vezetőinek kapkodása.

Pál Dénes, és mestere, Mező Misi produkciója

Kiemelt kép: X-Faktor zsűri – Forrás: RTL