Szombat délelőtt az agglomeráció útjain akkora a torlódás, hogy még az Útinform szerint is az M0-ás helyett inkább a belváros felé érdemes venni az irányt.

Az M0-ás autóúton a déli szektor terelésében az M1-es autópálya felé a korábbi balesetek miatti, jelentős torlódás tartja magát, még mindig több, mint másfél órás a menetidő-növekedés, az M5-ös autópálya csomópontjától Halásztelekig araszolnak a járművek. Aki teheti, érdemes a belváros felé kerülnie – írja az Útinform.

Az ellenkező oldalon a Megyeri híd felé a 33-as km-nél, a gyáli csomópont előtt munkavégzés miatt szűkül egy sávra a pálya, lelassulnak a járművek.

Az M5-ös autópályán a főváros felé több baleset is történt, Ócsa és az M0-ás csomópont között. A sérült járművek már nem akadályozzák a forgalmat, de a torlódás csak lassan szűnik meg, még mindig körülbelül 5-10 perces a menetidő-veszteség.

Akik a Balaton felé mennek készüljenek Arra, hogy erős a forgalom az M7-es autópályán a Balaton felé, egészen Siófokig szakaszos lassulásra és a csomópontok környékén torlódásra kell készülni.

Kiemelt kép: Dugó az M0-áson, fotó: BPK