Az Állatkertek Éjszakája Budapesten és Veresegyházon is extra élményekkel csalogat. Háromnapos programsorozat várja a növénykedvelőket Vácrátóton, a bohémeket Szentendrén, a kultúrára éheseket a fővárosban. Lesz esti swing a Várkert Bazárban és éjjeli túra Sukorón.

Állatkertek éjszakája Budapesten

A Fővárosi Állat- és Növénykert ismét várja a látogatókat az Állatkertek Éjszakája különleges hangulatú programján. Jegyeket elővételben érdemes váltani!

Állati jó programok sötétben

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Állatkertek éjszakája Veresegyházon

A veresegyházi Medveotthon éjszakai vonatozással, hüllőbemutatóval, tűztánccal és a kis medvebocsok névadójával várja a kicsit és nagyokat 19 órától a 23 órai lámpaoltásig.

Kert a köbön fesztivál Vácrátóton

„Tölts el egy délutánt, vagy három napot ökológusokkal, hogy kipróbáld, milyen lennél énekesmadárként. Vegyél részt éjszakai denevérhang-vadászaton, barátkozz össze igazi pásztorokkal, kalandozz a végtelen sztyeppék világában odúk és holtfák között, vagy párás trópusi köderdőben.” – invitálják a szervezők a természetszeretőket a vácrátóti botanikus kert háromnapos fesztiváljára.

Fergeteges programok a Botanikus kertben

Gondolkozz ökológusként!

Interaktív programok, gyermekfoglalkozások, izgalmas előadások és beszélgetések, esténként koncertek várnak: Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Aurevoir, Szabó Balázs Bandája.

Csillagszemű Sukoró

Esti túra Sukorótól északra a Velencei-hegység legmagasabb pontjára. A túra során az Olasz-kőfejtőt, az Új-hegyet és Nadap határát érintve kapaszkodnak fel a résztvevők a Meleg-hegyre a rádiótornyokhoz és a Likas-kőhöz, majd a Kövecses-hegy, Géczi-hegy mészkerülő tölgyesein keresztül ereszkednek le az egykori baritbányához, és végül a túra kiindulópontjához. A túraútvonal több pontjáról is nagyon szép a kilátás a kivilágított Velencei-tóra. Lámpa kötelező!

Szentendre éjjel nappal nyitva

A város a hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált immár 16. alkalommal rendezi meg. A fesztivál műfaji sokszínűsége, bohém jellege és a népszerű, hagyományos programelemek, mint a műhelyek, üzletek szélesre tárt kapui is várják a látogatókat. Lesz LGT-őrület, Vijucsics és Söndörgő, Barabás Lőrinc Quartett, zenés közösségi festés, Árvácska kreatív műhely és még sok más – tehát irány Szentendre!

BonBon falatok Budapesten

A nagy sikerre való tekintettel ismét új ízekkel tölti meg a várost a Budapest BonBon. Péntektől vasárnapig a főváros minden kerületének egy-egy olyan helyszínén találhatunk váratlan és izgalmas meglepetéseket, amelyek ugyan kedvelt találkozási pontok, klasszikusan mégsem számítanak koncerthelyszínnek. A nyár utolsó hétvégi pillanatait tölthetjük akár egy hűvös barlang mélyén, miközben klasszikus zene szól, vagy mozizhatunk egy történelmi fürdőben, de hallgathatunk zenét egy 22. kerületi pincészetben is, amíg finom borokat kóstolunk.

Kozma Orsi koncert a Várkert Bazárban

Augusztus végén az idén 13 éves Kozma Orsi Quartet zárja a JazzBazár koncertsorozatát a Várkert Bazár Öntőház udvarán Let’s Swing címmel.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/allatkert/