A csirkék neveléséhez számos telepen antibiotikumokat használnak. Erre az olyan makacs fertőzések miatt szokott szükség lenni, mint az E. coli vagy az elhalásos bélgyulladás.

A napos csirkéknek azonban lehet mást is adni az E. coli fertőzés ellen. Az AnivetDirect kínálatában kapható takarmánykiegészítők használata jelentheti a megoldást. A szóban forgó webáruházban megvásárolható Lakto Immuno Vital képes megelőzni az emésztőszervi betegségeket, általánosságban véve erősíti a csirkék immunrendszerét, ráadásul egyúttal növeli a takarmány értékesülését is, miközben segíti a jótékony mikroflóra kialakulását, egyúttal kiszorítja a patogén kórokozókat.

Ügyelni kell a takarmánykiegészítők adagolására

Minden egyes takarmánykiegészítőt az előírásnak megfelelően kell adagolni a kiscsirkék számára. A Lakto Immuno Vitalt például egynapos kortól tíznapos korig lehet itatni, ettől kezdve viszont csak hetente kétszer kell alkalmazni.

A készítmény jótékony hatásai

A szer kétféle probiotikum törzset is tartalmaz, továbbá élesztő sejtfalkivonat is van benne. Ez utóbbi azért fontos, mert jelentős mennyiségű béta-glükánt hordoz magában, ami nagyszerű immunerősítőnek számít.

A mannán-oligoszacharid, amely szintén az élesztő sejtfalából származik, három pozitív tulajdonságáról ismert. Képes nagy felületén megkötni a mikotoxinokat, amelyek méreganyagok, gyéríti a káros bélbaktériumokat, továbbá a számontartják úgy is, mint a jótékony bélflóra éltető eleme.

A Lakto Immuno Vital használatával tehát ki lehet váltani az antibiotikumos kezeléseket a kiscsirkék esetében, hiszen ha mindent a készítmény útmutatójának megfelelően végzünk el, akkor az első tíz napban elméletileg fel sem ütheti a fejét az E. coli. Így, hogy az antibiotikumok használatát egyre inkább korlátozzák, érdemes alternatív megoldásokat keresni, hiszen nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben teljesen be is fogják tiltani az antibiotikumokat.

A Lakto Immuno Vital használatának eredményeiről

Felvetődhet a kérdés, hogy milyen eredményekre számíthat az, aki az antibiotikumos kezelések helyett a Lakto Immuno Vital mellett eszi le a voksát. Nos, az első tíz napra két százalék keltetői szavatosságot szoktak adni. A szer itatásával a kiesés egy százalék környéki szinten tartható.

A készítmény nem csak arra használható, hogy csökkentse a megbetegedések számát, hanem az állomány erősítésére is rendkívül hasznos. Mivel ötféle biológiai hatása is van, így sokkal kedvezőbb fejleményekre számíthat az, aki a Lakto Immuno Vitalt használja, mint az antibiotikumos kezelést favorizálók.

Az elhalásos bélgyulladás is leküzdhető antibiotikum nélkül

Jellemzően ettől a betegségtől a háromhetes csirkék szoktak szenvedni. Általában a 20. nap környéki takarmányváltáskor szokott megjelenni a clostridium. Érdemes megelőzésként három napig adagolni a csirkéknek a Lakto Immuno Vitalt. Ideális takarmány és körülmények esetén az állomány felnevelhető kiesésmentesen is.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a anivetdirect.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.