Áron, a szolgálati kutya késztette megadásra azt a 30 éves Szabolcs vármegyei férfit, aki a gyanú szerint egy HÉV-en alvó utas táskáját akarta kitépni. Az áldozat segítségére négyen siettek.

Egy idős nő táskájára pályázott

A pomázi rendőröket riasztották a szentendrei állomásra 2023. január 27-én este, mivel egy ismeretlen el akarta ragadni egy nő táskáját, ám a jármű utasai közbeléptek, így a férfi üres kézzel, sietve távozott a helyszínről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forrónyom

A kiérkező rendőrök forrónyomon, 9 percen belül megpillantották az utcán. Satufék után a személyleírásnak megfelelő férfit a kocsiból kipattanva két egyenruhás és Áron, a szolgálati kutya vette üldözőbe.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Menekülni akart, de…

A menekülő férfi egy kerítésen átugorva próbált volna menekülni, ám a kutya jelenlétével bebiztosított rendőri felszólítás megtette a hatását: „Jó! Megadom magam” – hangzott a válasz.

Nem ismerte el

A 30 éves R. Gyula kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el, a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett.

Eljárás folyik

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Letartóztatták

Videón az elfogás:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet