Február 3-a, péntektől sokkal olcsóbb lesz az elektromos autók töltése, derül ki a cég közleményéből.

20 százalék

„Számos közterületi töltőállomáson és önkormányzati töltőponton több mint 20 százalékkal kell kevesebbet fizetni a töltésért. Az árak átállítására az érintett pontokon 2023. február 3-án folyamatosan kerül sor, így felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a töltés megkezdése előtt ellenőrizzék az aktuális töltési árakat a Mobiliti applikációban, illetve a honlapon (www.mobiliti.hu ).” – olvasható a cég honlapján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2023. február 3.-tól a töltési árak az alábbiak szerint alakulnak az árváltozásban érintett töltőcsoportok szerint:

  • Számos közterületi és e-Mobi AC22 töltőponton, valamint önkormányzati töltőpontokon (Type 2) 285 Ft/kWh helyett 225 Ft/ kWh,
  • Számos közterületi és e-Mobi DC25 töltőponton, valamint önkormányzati töltőpontokon (CCS2 és Chademo) 305 Ft helyett 240 Ft/kWh,
  • Számos közterületi és e-Mobi DC50 (CCS2, Chademo és TYPE2) 240 Ft/perc helyett 190 Ft/perc,
  • Spar áruházlánc töltőpontokon 170 Ft/kWh helyett 225 Ft/kWh,
  • Shell Recharge DC ultratöltőkön 415 Ft/ perc helyett 405 Ft/perc árakon tölthetnek regisztrált felhasználóink – olvasható a közleményben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az Etele Plázában fizetős lett

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta szigorított a parkolás és a villanyautó-töltés szabályain az Etele Plaza, mert korábban túl engedékeny volt és sokan csak tölteni jártak a bevásárlóközpontba. Mától fizetni kell a parkolásért és az elektromos autók töltéséért is.

Ingyen lehetett tölteni

Az Etele Plaza nyitását követően a parkolás és a töltés is ingyenes volt a látogatóknak. Mindez néhány hónapja még nem volt annyira érdekes, azonban ahogy nőni kezdtek az energiaárak, és ezzel párhuzamosan akkor a köztéri töltés is drágult.

Mentek a potyázók

Úgy jelentek meg egyre gyakrabban azok az autósok, akik valójában nem akartak vásárolni, pusztán az ingyenes töltés lehetőségét kihasználva a kocsiban ülve, dolgozva, filmet nézve, telefonálva lógtak a töltőkön.

Vége a Kánaánnak

Októberben ingyenes parkolás lehetősége megszűnt. Persze a mindössze 100 forintba kerülő első két órás díj, valamint az azt követő óránkénti 200 Forint sem tántorította el az ingyen áramra vadászókat, szóval a helyzet villanyautós szempontból nem sokat változott.

Semmi sincs ingyen

A Pláza most viszont bekeményített! Október 1-től megváltoznak a parkolási díjak, hétfőtől, azaz mától, pedig a töltés is pénzbe kerül! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tarifák október 3-től

  • Normál okos parkolás: első 3 óra díjmentes, utána minden további megkezdett óra 300 Ft
  • Okos Prémium parkolás: 200 Ft/óra
  • Normál papírjegyes parkolás: első 2 óra díjmentes, utána minden további megkezdett óra 300 Ft
  • Papírjegyes Prémium parkolás: 300 Ft/óra

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: PxHere