Szigorít a parkolás és a villanyautó-töltés szabályain az Etele Plaza, mert korábban túl engedékeny volt és sokan csak tölteni jártak a bevásárlóközpontba. Mától fizetni kell a parkolásért és az elektromos autók töltéséért is

Sok autó elfér

Egy évvel ezelőtt nyílt meg az Etele Pláza. A kelenföldi bevásárlóközpont nagyon népszerű lett a villanyautósok körében, tekintve, hogy 1300 darab tágas, kényelmes parkoló várja az autósokat, melyek közül összesen 41 ponton van kiépítve a 22kW-os AC töltési lehetőség Type2 csatlakozóval. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ingyen lehetett tölteni

A nyitást követően a parkolás és a töltés is ingyenes volt a látogatóknak. Mindez néhány hónapja még nem volt annyira érdekes, azonban ahogy nőni kezdtek az energiaárak, és ezzel párhuzamosan a köztéri töltés is drágult.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Budapest legnagyobb plázája

Forrás: Budapestkörnyeke.hu

Mentek a potyázók

Úgy jelentek meg egyre gyakrabban azok az autósok, akik valójában nem akartak vásárolni, pusztán az ingyenes töltés lehetőségét kihasználva a kocsiban ülve, dolgozva, filmet nézve, telefonálva lógtak a töltőkön.

Vége a Kánaánnak

Néhány hete az ingyenes parkolás lehetősége megszűnt. Persze a mindössze 100 forintba kerülő első két órás díj, valamint az azt követő óránkénti 200 Forint sem tántorította el az ingyen áramra vadászókat, szóval a helyzet villanyautós szempontból nem sokat változott – írja a villanyautosok.hu.

Semmi sincs ingyen

A Pláza most viszont bekeményített! Október 1-től megváltoznak a parkolási díjak, hétfőtől, azaz mától, pedig a töltés is pénzbe kerül!

Tarifák október 3-től

  • Normál okos parkolás: első 3 óra díjmentes, utána minden további megkezdett óra 300 Ft
  • Okos Prémium parkolás: 200 Ft/óra
  • Normál papírjegyes parkolás: első 2 óra díjmentes, utána minden további megkezdett óra 300 Ft
  • Papírjegyes Prémium parkolás: 300 Ft/óra

Pontokra váltható

A portál szerint az okos parkolás azért is jó választás, mert bármely, az Etele Plázában vásárolt blokk feltöltve az applikációba virtuális pontokra váltható, amellyel – többek között – akár a parkolást is rendezni lehet.

A villany se lesz ingyen

Az Etele Plázában az elektromos töltés díja 2022. október 03-tól: 100 Ft/kWh lesz! A töltés időtartama, vagyis az ún. türelmi idő továbbra is maximum 4 óra lehet. A töltés végeztével pedig az ÁSZF értelmében a parkolóhely sem foglalható tovább. Ennek megszegése esetén bírság szabható ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: parkoló autók az Etele Plazában – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu