A Mercedest vezető sofőr akkor lépett a gázra, amikor a zöldre váltó lámpánál elhúzott mellette a BMW, még jóval a híd előtt.

Így történt a baleset

A tragikus baleset július 1-én történt az Árpád híd előtt, a pesti oldalon: egy Mercedes sofőrje a padkára szaladt, ettől elvesztette uralmát a kocsija felett. A nagy sebességgel haladó kocsi ezért először áttörte a szalagkorlátot és egyenesen a kerékpárútra rohant, ahol elgázolta a békésen kerekező I. Benjámint, majd nekiment a mellette haladó BMW-nek, ami szintén kibillent az egyensúlyából, a két kocsi pedig hosszú tízmétereken keresztül pörgött irányíthatatlanul. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leszakadtak a végtagjai

A 26 éves elgázolt kerékpáros súlyosan megsérült, több végtagja is leszakadt. A mentők mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de a fiatal férfi végül a kórházban életét vesztette. A felborult BMW sofőrje szintén súlyos sérüléseket szenvedett, a tűzoltók emelték ki a roncsból, majd azonnal kórházba szállították, a Mercedest vezető 33 éves B. Dániellel együtt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Már a híd előtt gyorsított

A Mercedes még jóval a híd előtt kezdhetett gyorsításba. Úgy tudjuk ugyanis, hogy a Mercedes a Honvéd kórház környékén állt egy piros lámpánál, ami pont akkor váltott zöld jelzésre, amikor a BMW odaért, ami így elhaladt a Mercedes mellett – írja a Bors.

Verseny volt?

A Mercedes vezetője azért gyorsíthatott, hogy utolérje a másik kocsit. Azt egyelőre szakértők vizsgálják, hogy pontosan mi, illetve ki okozta a balesetet, ahogyan egyelőre még kérdéses, hogy a két kocsi versenyzett-e, avagy a BMW véletlenül volt rosszkor, rossz helyen. A rendőrség a felelősség megállapítása érdekében nyomozást indított.

Gyakorlott sofőr volt

Viszont az biztos, hogy a Mercedest vezető B. Dániel gyakorlott sofőrnek számított. A tuningolt Mercedes versenyzésre volt kialakítva, úgy tudjuk, korábban egy vidéki műhelyben alakították át, hogy gyorsasági versenyeken indulhassanak vele.

Legális versenyeken indult

Akik ismerik a vezetőjét, úgy tartják, jó sofőr volt, már idén is több legális versenyen indult az autóval, így azt gondolják, valami váratlan dolognak kellett történnie, ami közvetlenül a balesethez vezetett.

Méltó büntetést akarnak

Benjámin ismerősei, rokonai azt remélik, hogy a hatóság megállapítja, ki felel szerettük haláláért, és azt szeretnék, ha a vétkes méltó büntetést kapna.

Semmi nem hozza vissza

„Nem hozza vissza őt, de legalább az a sofőr kapjon olyan súlyos büntetést, amilyet csak kiszabhatnak ezért a tettért. Elvett egy csodás testvért, egy jó barátot, egy jövendőbeli férjet és egy fantasztikus gyereket egy családtól” – mondták korábban. Felmerült az is, hogy egy ilyen tuningolt járművel szabad-e részt venni a hétköznapi forgalomban, erre is a nyomozásnak kell választ adnia. 

Erős és gyors

Minden idők legerősebb és leggyorsabb Mercedes E-osztályaként mutatták be 2016 végén a német autómárka E63 AMG S típusú járművét. E típus egyik példánya volt részese szombatra virradóra annak a horrorbalesetnek, ami egy szabályosan közlekedő kerékpáros halálát okozta az Árpád hídon.

150-nel száguldott

Egy igazságügyi szakértő szerint az autós 130–150 kilométer/órás sebességgel száguldozhatott, mielőtt átszakította a szalagkorlátot. Mint kiderült, a baleset egyik főszereplője a RACE-001-es rendszámú Mercedest vezette, amivel pillanatok alatt el lehet érni a 150 kilométer/órás sebességet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó