Varga Zoltán Péter Dunakeszi jobbikos önkormányzati képviselője 12 hónapja ápolóként dolgozik az egyik fővárosi kiemelt koronavírus ellátó központban. Legutóbb a közösségi oldalán számolt be arról, hogyan látja közelről, a frontvonalban a negyedik hullámot. Állítja az életükért küzdő betegek többsége oltatlan és még akkor is oltásellenesek, ha már alig tudnak beszélni.

A súlyos betegek 90%-a oltatlan

A súlyos állapotú betegek túlnyomó többsége, nagyjából kilencven százaléka oltatlan – állítja Varga Zoltán Péter, Dunakeszi jobbikos önkormányzati képviselője, aki kórházi ápolóként dolgozik egy fővárosi kiemelt koronavírus ellátó központban, így közelről látja a Covid negyedik hullámát is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeesküvés-elméletek

Legutóbbi posztja szerint az oltatlan covidos betegek között vannak, akik még az intenzív osztályon is a jól ismert összeesküvés-elméletekkel indokolják, hogy miért nem vették fel az oltást. Mármint azok, akik még tudnak beszélni – írja Varga.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az oltatlanok életéért küzdenek

Amíg az oltatlanok indokolják az oltásellenességüket ők, az ápolók, orvosok küzdenek, hogy az oltatlanok közül minél többen túléljék azt a helyzetet, amibe nagy részük éppen azért került, mert nem vette fel az oltást – írja az ápolóként dolgozó önkormányzati képviselő.

Halálhörgés

Egy harmadik hullám közepéhez képest szerencsére még sehol sem tartunk. Egy március-április környéke halálhörgés, siralom volt ehhez képest. Viszont úgy is nézhetjük, hogy rosszabb a helyzet, mint mondjuk augusztus elején – mondta Varga az Alfahírnek.

Sok fiatal van kórházban

Az ápolóként dolgozó önkormányzati képviselő sok olyan 20-as, 30-as éveiben járó fiatallal is találkozott a kórházban, akik súlyosabb alapbetegséggel nem rendelkeztek, mégis bent fekszenek az osztályon, alapvetően a vírus okozta tüdőgyulladással. Hangsúlyozza, hogy a covid miatt hozzájuk kerülő súlyos állapotú betegek túlnyomó többsége oltatlan.

Nyugaton is főleg az oltatlanok kerülnek kórházba

Németországban is hasonló a helyzet. A Bild am Sonntag arról ír, hogy náluk is az oltatlanok vannak többségben a kórházak intenzív osztályain. A Robert Koch-Institut legutóbbi jelentése szerint az intenzíven fekvő betegek 74 százaléka nem kapott teljes körű védőoltást az utóbbi négy hétben.

Csökken az antitestek száma

A Pfizer vakcinát kifejlesztő BioNTech vezérigazgatója, Ugur Sahin arra hívja fel a figyelmet, hogy az emlékeztető oltás beadatása hat hónap után javasolt. Mint mondta, a klinikai vizsgálatok adatai azt mutatják, hogy az antitestek szintje az oltást követő hetedik, nyolcadik vagy kilencedik hónaptól kezd csökkeni.

Hat hónap után újabb oltás kell

A vakcinafejlesztő cég vezére arra buzdítja a lakosságot, főleg az idősebbeket, hogy hat hónap elteltével adassák be az emlékeztető oltást, ellenkező esetben megfertőződhetnek, és tüneteket is produkálhatnak.

Sokadik oltás

Egyre több szakértő beszél Magyarországon is a negyedik, ötödik és sokadik oltás szükségességéről. Dobson Szabolcs szakgyógyszerész szerint akit hat hónapnál régebben oltottak be, olyan, mintha nem is lenne beoltva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly