Egy ősrégi X5-ös BMW sofőrje nem akarta kivárni a sort, hiszen az rá nem vonatkozik – gondolta – inkább teljesen szabálytalanul megelőzte az autósort. A videót a cikkünk alján lehet elindítani

A felvételen sajnos mindennapi jelenség látszik: egy autós, most éppen egy BMW X5-el úgy dönt, hogy a többiekhez hasonlóan nem áll sorban, rá nem vonatkoznak a szabályok, neki mindent szabad.

A felvétel a 18. kerületben készült a Méta utcában. Egy autós fedélzeti kamerája rögzítette a BMW-s életveszélyes manőverét. A szemközti sávban kerüli ki az autósort, az sem számít, hogy szembe jön valaki – most éppen a fedélzeti kamerával felszerelt autós.

Személyiségi okokból ki van takarva a videón a BMW-s rendszáma, ez azt jelenti, hogy az eredeti felvételen olvasható, vagyis a rendőrség eljárást indíthatna.

A jogszabályi változások miatt ugyanis Magyarországon a rendőrség eljárást kezdeményezhet egy ilyen felvétel alapján, feltéve, ha a tudomásukra jut és bizonyítani lehet, hogy milyen autóról van szó, vagyis, ha látszik a rendszám.

Közlekedési szabálysértés miatt akár 50 ezer forintos bírság is kiszabható lenne a felvételen látható BMW-s re. Persze azon sem lepődnénk meg, ha jogosítvány nélkül vezetett volna a sofőr, hiszen az agglomerációban egyre több balesetet okoznak olyan autósok, akiknek nincs jogsijuk, vagyis az alapvető szabályokat sem ismerik.

Kiemelt kép: részlet a videóból