Egy autóval ütközött Kismarosnál a Varsó felől érkező EuroCity vonat, három halottja van a balesetnek.

Erről a támáról készült egy frissebb cikkünk is. Új infók és képek ide kattintva érhetők el!

Egy személyautóban utazó három ember meghalt szerda este Kismarosnál, amikor járművük a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott és összeütközött egy vonattal – közölte a rendőrség.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese azt mondta, hogy a Varsó felől a Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze a személygépkocsival. A helyszínelés és a műszaki mentés idejéig a vasútvonal mindkét oldalán vágányzár van életben, ezért a Budapest-Vác-Szob vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje.

A sajtóügyeletes közölte, hogy egyik busztársaság sem tudott vonatpótló autóbuszt biztosítani, de a Volán menetrendszerinti járatain a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat Vác és Nagymaros között elfogadják. A vonatok Verőce és Nagymaros állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza Vác, Budapest, illetve Szob felé. A nemzetközi vonatok Vác és Nagymaros állomásig járnak.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila elmondta, hogy a műszaki mentést a váci és fővárosi tűzoltók mellett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai végzik.

A helyszínelésig és a műszaki mentésig nem közlekedhetnek a vonatok, mindkét vágányt lezárták a vonatforgalom elől. A Budapest–Vác–Szob vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje. A MÁV-START szervezi az utasok elszállítását.

Kiemelt kép: A katasztrófavédelem helyszíni felvétele