Ahogy azt tegnap megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon egy autóval ütközött Nagymaros és Kismaros között a Varsó felől érkező EuroCity vonat, három dél-koreai áldozata van a balesetnek.

Egy Opelben utazó három ember meghalt szerda este Kismarosnál, amikor járművük a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott és összeütközött Hatlópatak dűlő vasúti átjáróban egy vonattal.

A Ripostnak a rendőrség megerősítette, hogy az áldozatok dél-koreai állampolgárok voltak, ezzel rövid időn belül, a Hableány katasztrófája óta újabb dél-koreaiakat ért baleset Magyarországon.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese azt mondta, hogy a Varsó felől a Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze a személygépkocsival. A helyszínelés és a műszaki mentés idejéig a vasútvonal mindkét oldalán vágányzár volt életben, ezért a Budapest-Vác-Szob vonalon jelentősen meghosszabbodott a vonatok menetideje.

A sajtóügyeletes közölte, hogy egyik busztársaság sem tudott vonatpótló autóbuszt biztosítani, de a Volán menetrendszerinti járatain a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat Vác és Nagymaros között elfogadják. Úgy tudjuk a rendőrség is segített az utasok továbbszállításában.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila portálunknak elmondta, hogy a műszaki mentést a váci és fővárosi tűzoltók mellett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai végezték.

A vonat közel kettőszáz méteren tolta maga előtt a gépkocsit, majd a nyílt pályán állt meg, innen segédkeztek a tűzoltók a százhárom utas átszállásában.

A nagymarosi önkéntes, a váci és a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A műszaki mentés ideje alatt mindkét irányban szünetelt a vasúti közlekedés.

Fotók: A katasztrófavédelem helyszíni felvételei