Februárra kellett volna elkészülnie, de már fél évet csúszik két körforgalom átadása Budafokon. Egy momentumos helyi politikus szerint a kampányra időzítenek, a BKK szerint technikai oka van a késésnek.

Ha minden az eredeti tervek szerint ment volna, akkor az autósoknak már fél éve nem kellene ebben a budafoki kereszteződésben munkagépeket, munkásokat és raklapokat látniuk – számolt be erről az RTL.

A BKK 2018 októberében kezdte a munkát, két körforgalmat építenek a 11. és a 22. kerület határán. Eredetileg úgy volt, hogy februárra elkészülnek a munkával.

Az átadás határidejét június 29-re módosították, de az új időpontra sem készült el az egyik körforgalom, csak a másik, ezért újra átírták a határidőt az építkezésnél kitett táblán, szeptember eleje lett a határidő.

A Momentum helyi politikusa úgy véli, szándékosan késlekednek, hogy az önkormányzati választásokhoz minél közelebb adják át a körforgalmakat. A beruházó BKK szerint a csúszásnak ehhez semmi köze, műszaki oka v an a késésnek, ünnepi átadót nem terveznek.

Budafok-Tétény Önkormányzata azt nyilatkozta az RTL-nek, az az érdekük, hogy a körforgalmak minél előbb elkészüljenek, átadó ünnepségről ők sem tudnak.

Kiemelt kép: Az RTL helyszíni felvétele