Balhé Kispesten: először csak figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, aztán másodszorra már eltalálta a sógora fejét egy férfi a Hamvas utcában. A helyszínről származó információk szerint elszámolási vita lehet az ügy hátterében.

Hatalmas durranások

Hatalmas durranásokra lettek figyelmesek hétfőn a 19. kerületi Hamvas utca lakói. Hamarosan a sziréna is felhangzott: a Bors információi szerint egy család házához siettek a rendőrök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fejbe lőtte sógorát

Mint kiderült: egy 30 év körüli férfi fejbe lőtte a sógorát egy elszámolási vita miatt. A lap úgy tudja, az elkövető gumilövedékes fegyvert használt, így a sértett nem került életveszélybe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 Az egész utca csupa vér volt

A szomszédok nem értik, mi történhetett, hiszen egy rendezett családról van szó. „Az egész utca csupa vér volt. Az egész járdát végigcsepegtette vérével az áldozat” – mondta a lapnak az egyik szomszéd.

Elszámolási vita lehetett köztük

 „Úgy hallottam, hogy a sógor kötött beléjük, ami dulakodásba fordult, majd azok, akik védték magukat, elsütötték a fegyvert. Azt hallottam, elszámolási vita volt köztük. Ez okozhatta a veszekedést, ami elfajult” – tette hozzá.

A mentők látták el a sérültet

A kiérkező mentősök ellátták a sérültet, aki a lövés miatt nem került életveszélyes állapotba. Egyelőre még nem derült ki, milyen eljárás folyik az ügyben, letartóztatták-e a tettest vagy esetleg jogos önvédelem történt.

Balhé Csepelen

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy férfi szóváltásba keveredett január 25-én 11 óra 45 perc körül egy 21. kerületi edzőterem alkalmazottjával, akit a pult mögé szorított. A szóváltás során a terem egyik vendége sietett a nő segítségére, amikor az agresszív férfi egy gáz-riasztó fegyverrel többször is az irányába lőtt.

Előkerült egy kés is

Ez még nem volt elég: a támadó ezután egy kést is elővett, amivel megvágta a férfi kezét. Tette után elmenekült a helyszínről. Az eset során a pultos nem, míg az őt védelmező férfi könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatott a police.hu.

Három órán belül elfogták

A fővárosi rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, majd megkezdték az elkövető azonosítását és felkutatását. A férfit végül három órán belül Budapest 9. kerületében elfogták és a 21. Kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak. 

Sörösüveggel támadta meg

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető törött sörösüveggel támadt egy általa nem ismert külföldi férfira az Örs vezér terén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció