Belefulladt a Balatonba egy 78 éves fővárosi férfi Siófokon – erősítette meg az MTI értesüléseit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Holttest lebegett a vízen

Csütörtök este 19 órakor érkezett bejelentés a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, hogy Siófokon, a Móricz Zsigmond utcai strandnál, a parttól mintegy 200 méterre egy holttest lebeg a víz felszínén – irja a Balatonkörnyeke.hu.

Rosszul lehetett a vízben

A halott férfi partra emelésében a tűzoltók segédkeztek. A férfi pár órával korábban úszni indult, de vélhetően rosszul lett, ez vezethetett a halálához. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Idén négyen haltak meg a Balatonban

Mivel idegenkezűség nem merült fel, az ügy kivizsgálása közigazgatási eljárás keretében zajlik – tette hozzá. Idén ez a férfi a tó negyedik halálos áldozata.

Életében először látta a Balatont

Amint arról korábban beszámoltunk, pár héttel ezelőtt három fiatal került bajba Balatonvilágosnál. Egyikük most látta életében először a Balatont. Örömükben estefelé bementek fürdeni. A parttól messzire úsztak, pedig azon a szakaszon gyorsan mélyül a víz.

Szörfdeszkán úsztak

Egy szörfdeszkán úsztak be a vízbe. Dávid és Szabolcs az unokatestvérükkel, Bélával vettek részt a munkával egybekötött pihenésen. Csupán egyiküknek sikerült a vízből kijönnie. A két másik fiú megfulladt. 

Mindent látott a térfigyelő kamera

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője a Rádió 1-en Balázsék reggeli műsorában nyilatkozott. Elmondta, hogy az önkormányzat által rögzített kamera is felvette az esetet. A felvételen jól látszik, hogy a három, helyismerettel nem rendelkező fiú egy szörfdeszkát talál a szabadstrandon, majd azzal indul a vízbe.

Lecsúszott a deszkáról és bepánikolt

„Fölbátorodtak, mindig ebből szokott a baj lenni. Találtak egy szörfdeszkát, fú de jó, menjünk rá. Hárman rámentek, különben lehet látni a kamerán, hogy nagyon szépen gyalogosan mennek mindaddig, amíg derékig ér a víz, majd gondolták, felkapaszkodunk erre a szörfdeszkára és elindultak kifele, közben azonban, mivel hárman ültek a deszkán, az egyikük lecsúszott róla, bepánikolt, az egyik barát próbált segíteni rajta.” – nyilatkozta Bagyó Sándor.

Későn érkezett a segítség

Ezután a horgászok három-négy csónakkal siettek a megmentésükre, ám akkor már késő volt. A tragédia elkerülése érdekében a szakértő azt tanácsolja, még ha jó úszónak is tartjuk magunkat, akkor is ajánlott a mentőmellény viselete.

Ez is érdekelhet

“Nagyon fáj!” – ezt kiabálta az a 14 éves budapesti diáklány, aki a balatoni osztálykiránduláson lett rosszul, halálát szívizomgyulládás okozhatta

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI