Két autó karambolózott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnél. Egy idős asszony benézte az elsőbbségadás táblát, autójával egy taxi motorháztetején találta magát.

Egy Toyota Prius karambolózott

Pénteken késő délelőtt egy Toyota Prius típusú személygépkocsi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér előtt található Nemzetközi Postakicserélő felől érkezve keresztül szeretett volna hajtani a reptérre bevezető úton, hogy a szálloda előtt elhaladva, majd balra fordulva Budapest felé tudja folytatni útját.

Helyszíni felvétel

Fotó: BudaPestkkörnyeke.hu

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A taxi elé hajtott

Az autót vezető idősebb hölgy nem vette észre az Állj! Elsőbbségadás kötelező táblát, így éppen a bevezető úton balról érkező Ford Mondeo taxi elé hajtott.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A motorháztetőn landolt

A taxi a Toyota bal oldalának ütközött, majd szabályosan a Prius alá fúródott, amely végül a taxi motorháztetején landolt.

A két autó az ütközés után

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Az utast a tűzoltók menekítették ki

A balesetet okozó autóban a sofőr mellett a férje utazott, ő a Toyota pozíciója miatt nem tudott saját erejéből kiszállni a roncsból, a tűzoltók a jobb első ajtó levágásával tudták csak kisegíteni.

Ebben az autóban utazott az idős házaspár

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Majdnem lekéste a gépet

Sem a Toyotában utazó idős házaspár, sem a Mondeo középkorú férfi sofőrje nem sérült meg a karambol során. A taxiban a sofőrön kívül egy utas is tartózkodott, akinek már csak néhány perce volt a repülőgépe indulásáig, így az esetet követően kiszállt a taxiból, majd elrohant a reptérre.

Műszaki mentés

A reptéri tűzoltók mellett a fővárosból is érkeztek hivatásos egységek a balesethez, majd közösen végezték a műszaki mentési munkálatokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK