A kedvezőtlen időjárás miatt elmarad az augusztus 20-ra tervezett légiparádé, holnap délben döntenek arról, hogy megtartják-e a tűzijátékot. Ettől függetlenül a napközbeni események zavartalanul zajlanak majd.

Ülésezett az operatív törzs

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a hétvégére várható kedvezőtlen időjárás miatt ma ismét ülésezett és döntéseket hozott, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

16 órakor döntenek

A mai, pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megtartják a díszünnepséget

Holnap, augusztus 20-án a reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.

Elmarad a légiparádé

A holnap 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.

Óvatosságra intenek

Az operatív törzs a holnap napközben várható időjárás fényében arról is döntött, hogy a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi – azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Folyamatosan üléseznek

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

Holnap délben döntenek a tűzijátékról

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a holnap 12 órai ülését követően fog döntést hozni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Európa legnagyobb tűzijátéka

„Augusztus 18. és 21. között a tavalyinál is több programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja a látogatókat. Az államalapítás ünnepén pedig Európa legnagyobb tűzijátékát tekinthetik majd meg az érdeklődők” – írta közleményében még június végén a magyar állami rendezvények kommunikációs ügynöksége.

Kétszer annyi drón

A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között. Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz.

Kiemelt kép: illusztráció