Pénteken hajnali negyed háromkor riasztották a katasztrófavédelmet, hogy kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Isaszegen.

Tíz tűzoltó vonult a helyszínre

Két járművel tíz tűzoltó vonult a Damjanich utcába a százötven négyzetméteres házzal egybefüggő harminc négyzetméteres melléképülethez, amely teljes terjedelmében lángolt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két ember volt a házban

Az életvitelszerűen lakott melléképületben a tűz keletkezésekor két ember tartózkodott. Egyikük könnyebb füstmérgezéssel elhagyta az épületet, másikuk viszont nem tudott kimenekülni. A középkorú nő holttestét a tűzoltók találták meg. – írta a Magyar Nemzet

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gázpalackokat is menteni kellett az épületből

Oltás közben egy gázpalackot is kihoztak a melléképületből, ezzel sikerült megelőzni a robbanást. Megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a családi házra, majd fél óra alatt megfékezték a tüzet.

Még vizsgálják a tűz okát

A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

Évente hétezer lakóépület ég le

Évente több mint hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban használnak otthon füstérzékelőt.

Fontos a füstérzékelő

Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt – emlékeztet a katasztrófavédelem.

A Katasztrófavédelem ezt írta

Május 1-én is történt tűzeset miatt katasztrófa

Ahogy arról a kekvillogo is beszámolt, teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Domaszéken, az Orgona úton. A helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral eloltották a lángokat. A házban tartózkodó házaspár életét azonban a gyors segítség ellenére már nem lehetett megmenteni, mindketten meghaltak a tűzben.

Riasztás érkezett

A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint éjjel, fél kettőkor ékezett a riasztás hozzájuk, hogy kigyulladt egy hétvégi ház Domaszéken. Kiderült, a későbbi áldozatok hívták még a tűzoltókat.

Meghalt egy házaspár

Az egységek néhány percen belül a helyszínre érkeztek, azonnal megkezdték a mentést, ám a házban tartózkodó házaspár életét már nem sikerült megmenteni, mindketten meghaltak a tűzben.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság