Három, drogkereskedéssel gyanúsított férfit tartóztattak le Pest vármegyében – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken. Az elkövetők a kábítószert főként Isaszeg és Bag térségében terítették.

A kábítószer átadása közben kapcsolták le

A rendőrség kábítószer átadása közben fogott el két férfit május 2-án Isaszegen. A rajtaütéskor több mint 8 millió forintot, valamint bruttó 35,72 gramm fehér, porszerű anyagot foglaltak le a helyszínen hátrahagyott autóban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További bűnjelek az isaszegi otthonban

A közlemény szerint az egyik férfi isaszegi otthonában további bűnjeleket is találtak: két zacskóban összesen bruttó 1396 gramm fehér anyagot – az elsődleges szakértői vélemény alapján amfetamint –, továbbá közel 1 millió forintot, fehér poros zacskóval bélelt kartondobozt, kanalakat, zacskókat, digitális mérleget és 2600 önzáró tasakot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy bagi házban is razziáztak

A másik férfi bagi házából ugyancsak drogterjesztéshez, adagoláshoz, fogyasztáshoz használatos eszközök, és további fehér por került elő.

További letartóztatások is következtek

Kitértek rá, hogy az akcióban közreműködő váci, dunakeszi, illetve nagykátai nyomozók a gyanúsítottak „ügyfélkörét” is felkeresték, akik közül egy turai, egy bagi és két kartali címről három férfit és egy nőt állítottak elő. Egyiküknél további bizonyítékokat, valamint még el nem adott, közel bruttó 150 gramm zöld növényi törmeléket is találtak, a drogot főként Isaszeg és Bag térségében terítették.

Kábítószer-kereskedelem bűntette a vád

Az azóta letartóztatott három férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, a három szabadlábon védekező fogyasztó ellen pedig kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya.

Háziőrizetben a drogkereskedelemmel gyanúsított divattervező

Amint azt a Kékvillogó is megírta az ügyészség kezdeményezte a bíróságnál a drogbotrányba keveredett divatguru, Herczeg Zoltán, valamint gyanúsított-társa letartóztatásának a megszüntetését. Csütörtökön aztán 6 hónap börtön után Herczeg Zoltánt budapesti, belvárosi lakásába szállították a rendőrök, ahol kedvese, Mariann várta.

Hazamehetett

A divattervezőt vezetőszáron, bilincsben kísérte két rendőr az otthonához, ahol a szereleme, Mariann várt rá. A pár végre átölelhette egymást, Mariann egészen addig nem volt biztos benne, hogy párja hazamehet, amíg meg nem jelent az ajtóban, írta a Blikk.

Még nincs vége

„Korábban is hittem már azt, hogy kiengedik, és nagyon nehéz volt a csalódásból talpra állni, ezért csak akkor hiszem el, hogy Zoli kinn van, ha itt lesz és átölelhetem” – mondta a portálnak korábban Mariann. Bár Herczeg Zoltán hazamehetett, megpróbáltatásai korántsem értek véget, ugyanis most házirőrizetben kell várnia, míg az ügye véget nem ér.

Háiőrizet

Miután a divattervezőt az otthonába szállították megszólalt az ügyvédje, dr. Arató György is, aki elmondta, hogy Herczeg Zoltán az elmúlt hónapok megpróbáltatásainak ellenére örül, hogy végre az otthonában lehet és onnan várhatja a büntetőügyének további alakulását.

Heti egyszer

„A nyomozati bíró az ügyészségi indítvány helybenhagyásával döntött ügyfelem nyomkövetős bűnügyi felügyelete mellett. Ez azt jelenti, hogy heti egyszer hagyhatja el előre egyeztetett időpontban az otthonát, hogy biztosítsa a mindennapi életéhez szükséges feltételeket” – mondta el a divattervező jogi képviselője

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/MTI