Szörnyű titok derült ki Tóth Vera múltjából. Az énekesnő Hajdú Péter műsorában vallotta be, hogy évekig élt bántalmazó kapcsolatban.

Tehetetlenek voltak

Tóth Vera az Összezárva Hajdú Péterrel műsor vendége lesz péntek este, az előzetesekből azonban már kiderült, hogy Vera évekig tűrte, hogy egy férfi megalázza. Az énekesnő testvére, Tóth Gabi a Blikknek szólalt meg a helyzetről: elmondta, sokáig teljesen tehetetlenek voltak, ugyanis Vera elzárkózott tőlük, nem kért segítséget, sőt tagadta, hogy baj lenne. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lelkileg és fizikailag is bántalmazta

„Egy teljesen civil srác volt, három évig volt a párom. Azért lett vége, mert egy nárcisztikus személyiség volt, aki egyszerűen ette az életemet. Tudom, hogy szeretett, de minden róla szólt. Borzasztóan sokat bántott, lelkileg, mindenhogyan. Mások előtt nem, így mindenki azt gondolta róla, hogy a világ legcukibbja, de nagyon durván alázott, a végén már olyanokat is megengedett magának, ami egyszerűen” – mondta Vera a műsorban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meg is ütötte

Erre Hajdú megkérdezte tőle, hogy megütötte-e, mire Vera igennel felelte. „Egyszer fordult elő, de akkor azt mondtam, hogy vége. Mondtam neki, hogy ha az apám itt lenne és ezt látná, neked most véged lenne”

Vera ekkor sokkalt be

A műsorvezető nem akart hinni a fülének, éppen ezért vissza is kérdezett, hogy tényleg lekevert-e a férfi Verának egy pofont, mire az énekesnő további megdöbbentő részleteket árult el. „Igen, aztán jönni akart felém, de akkor azt mondtam, most van az a pont, hogy ezt abbahagyod „

Máskor is volt már bántalmazó kapcsolata

Ami pedig talán a legsokkolóbb volt, hogy Vera azt is bevallotta, a mostani szerelme előtt, kevés kivétellel, szinte csak bántalmazó kapcsolatban élt, nem feltétlenül fizikai síkon, de a lelki bántalmazás mindennapos volt.

Pszichoterápiára járt

Vera húga, Gabi a borzalmak kapcsán elmondta, hogy szerinte a pszichoterápia segített a nővérének abban, hogy megtanulja végre, őt máshogyan is lehet szeretni. „Egy idő után szinte teljesen elzárta tőlünk őt, ráadásul ha próbáltunk segíteni, a volt pasija dühe mindig Verán csattant, tehetetlenek voltunk. Nagyon megkönnyebbültem, amikor Vera végül kiszállt ebből a kapcsolatból.” – mondta.

Visszatér a boldogság?

Gabi azt is elmondta, azért nagyon nehéz helyzet ez, mert a bántalmazott mindig hisz abban, hogy egyszer majd visszatér a boldogság.

Nem kért segítséget

„Ráadásul mivel a bántalmazó abban a tudatban tartja őt, hogy minden rossz az ő hibája, az illető teljesen elveszti az önbizalmát, bűntudata lesz, szégyelli, hogy nem működik a kapcsolata. Ezért nem kér segítséget, ahogy Vera sem kért, és ahogy sokan mások sem mernek. Ezért is fontos a Kapcsolj egyből! alkalmazás, amelynek segítségével a bántalmazott emberek úgy tudnak segítséget kérni, hogy nem marad előzmény a telefonon” – mondta a lapnak Gabi, aki azt is bevallotta ez az egész a család számára is egy hatalmas trauma volt, főleg azért mert nem tudtak Verán segíteni.

A család mellette állt

Amikor vége lett, akkor valóságos pajzsot vontak köré, hogy megvédjék ettől az embertől, ugyanis a férfi még a szakítás után is nyomasztotta őt. ” Vera a pszichoterápia segítségével rendbe jött, megtanulta, hogy másmilyen legyen a szeretetnyelve” – árulta el a portálnak Gabi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tóth Vera – Forrás: TV2