Egy 32 éves törteli lakost gyanúsítanak a törökszentmiklósi nyomozók azzal a bűncselekménnyel, ami szeptember 1. és szeptember 4. között történt a város külterületén. 

Megrongálta a munkagépeket

Az M4-es gyorsforgalmi útnál található építési területen több munkagép végez földmunkálatokat. A megalapozott gyanú szerint a férfi megrongálta egy nagy értékű munkagép zárszerkezetét, szétütötte az emelőkanál rögzítő csapját és ellopta a rézsükanalat. Ugyancsak magával vitte a munkagép mellett tárolt mélyásókanalat is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellopta az árokásó kanalakat

Egy ismeretlen tettes egy Lajosmizse külterületén kialakított, ideiglenes depóhelyről ugyancsak két árokásó kanalat lopott el augusztus 27-én 13 óra körül. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság egyesítette a két bűnügyet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy volt dolgozó tette

Igen hamar nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét bűncselekményt hozzáértő követhette el. A nyomozók kiterjedt adatgyűjtő és elemző munkát folytattak, így megállapították a feltételezett elkövető kilétét, aki nem más, mint a megkárosított cég egyik dolgozója, aki a törökszentmiklósi és a lajosmizsei helyszínen is dolgozott a munkagépekkel.

Elfogták és előállították

A férfit elfogták és előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol kétrendbeli lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Mindent megtaláltak

A nyomozók kutatást tartottak egy abonyi férfinál, akinél megtalálták az összes nagyértékű kanalat, így a közel 5 millió forintos kár megtérülésével zárták a lefoglalás napját a törökszentmiklósi rendőrök – számolt be róla a police.hu oldal.

Összefestette a sírhelyeket

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a nyáron, hogy a gondnok bejelentésére mentek rendőrök július 19-én a monori temetőbe. Ismeretlen több sírhelyet összefestett és mécsestartót tört össze, tettével több százezer forintos kárt okozott. A monori nyomozók alapos helyszíni szemlét tartottak és pár nap alatt belőtték, ki követhette el az érthetetlen rongálást. 

Nem válaszolt a kérdésekre

Nem csalt a szimatuk: a nyugdíjas lakásán megtartott kutatáson festékek, ecsetek kerültek elő, a nyomozók mindet bezacskózták és lefoglalták. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

Rongálás a vád

A 70 éves férfivel szemben a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatta le az eljárást – írta a police.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: károk a gépekben. Fotó: police.hu