Több sírhelyet összefestett és mécsestartókat tört össze, tettével pedig több százezer forintos kárt okozott egy nyugdíjas a monori temetőben. A nyomozók alapos helyszíni szemlét tartottak és rövid időn belül kiderítették, ki követhette el az érthetetlen rongálást.

Összefestette a sírhelyeket

A gondnok bejelentésére mentek rendőrök július 19-én a temetőbe. Ismeretlen több sírhelyet összefestett és mécsestartót tört össze, tettével több százezer forintos kárt okozott. A monori nyomozók alapos helyszíni szemlét tartottak és pár nap alatt belőtték, ki követhette el az érthetetlen rongálást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem válaszolt a kérdésekre

Nem csalt a szimatuk: a nyugdíjas lakásán megtartott kutatáson festékek, ecsetek kerültek elő, a nyomozók mindet bezacskózták és lefoglalták. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rongálás a vád

A 70 éves férfivel szemben a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást – írta a police.hu.

Rongálás a monori temetőben

Rongálás a monori temetőben

Rongálás a monori temetőben

Azt hitte, eltévedt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy azt hitte, eltévedt a temetőben és rossz helyen van a budapesti özvegyasszony, amikor egykori férjének sírja helyett csak egy üres földterületet talált a kőbányai Új Köztemetőben. A különleges, szív alakú, barnás-vöröses márvány kőtömb eltűnt. A köztemető biztonsági kamerái nem rögzítették a lopást, a márványt nagy valószínűséggel egy, a temető területén dolgozó sírköves brigád vihette el. 

Azonnal feljelentést tett

Az asszony azonnal feljelentést tett, amikor észrevette, eltűnt a sírkő arról a helyről, amelyet másfél évtizedig még nem kell újraváltani. Vagyis nem téves területrendezés történt.

A Fiumei sírkert és a Farkasréti temető sem kivétel

A legjobban őrzött Fiumei úti sírkertben és a Farkasréti temetőben is szinte rendszeresek a lopások. Milliós nagyságrendű szobrokat, vázákat, a síremlékek díszeit, a virágokat viszik el leggyakrabban, van, hogy a délelőtt kiültetett virág már estére nincs a sírhely mellett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: sírrongálás Monoron. Fotók: police.hu