Kelenföld előtt átment egy piros jelzésen egy szerelvény, leállították, hatósági vizsgálatra várnak. A szerelvény tömve van utasokkal, senki sem szállhat le, már egy órát késnek. Közben a monori vonalon is késnek a vonatok mert leszakadt a felsővezeték.

Az egyik érdi csoportban arról írnak, hogy Kelenföld előtt leállítottak egy szerelvényt, mert az áment egy piros jelzésen. A hatósági intézkedésig nem indulhat tovább a szerelvény, az utasok a vonaton ragadtak. A hozzászólónak 8:11-re kellett volna Kelenföldre érnie, de 9 óra után is még a vonaton ült.

A MÁV azt írja a közleményében, hogy Kelenföld és Nagytétény között csak egy vágányon közlekednek a vonatok, nőhet a menetidő. Egy Martonvásárra induló járatot már töröltek is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az utasok arról számolnak be, hogy az álló vonat tömve van, alig lehet még levegőt is venni, csak annyi tájékoztatást kaptak, hogy hatósági vizsgálat lesz, addig nem indulhat tovább a vonat. Úgy tűnik, ma is sokan elkésnek a munkából.

A Blikk arról számolt be, hogy egy olvasójuk szerint a Z30-as zónázó – ami Székesfehérvár irányából tart a déli pályaudvarra, áthalad egy tilos jelzésen. Emiatt vizsgálóbizottságot várnak a helyszínre, addig se előre, se hátra… Amúgy a szerelvény egy vonatoknak szóló jelzésen, a nyílt pályán 3 méterrel szaladt túl, szóval nem arról van szó, hogy berohant egy vasúti átjáróba. Ettől függetlenül a munkába tartó utasok eléggé fel vannak háborodva a veszteglő szerelvényen.

Késések a monori vonalon is

Közben Pilis és Monor között leszakadt az egyik vágány fölötti vezeték. A sérült szakasz előtt a Kecskemétről a Nyugati pályaudvarra tartó 7029-es számú személyvonat megállt, egyelőre várakozik. Az utasokat egy másik vonatra szállítják át. A vonatközlekedés ezen a szakaszon csak az egyik vágányon lehetséges, a menetidő 20-40 perccel meghosszabbodik.

Kiemelt kép: illusztráció