Múlt hét elején tűnt el egy idős asszony Felsőgödről. Ezután a lánya a Facebookon kért segítséget, hogy édesanyját minél hamarabb megtalálják. Összefogott Göd és a környező települések lakói, mindenki a 70 éves Zsuzsa nénit kereste. Az asszony pár nap múlva saját lábán tért haza.

Összefogott Göd

Zsuzsa néni egy héttel ezelőtt ment el otthonról, sem papírjait, sem telefonját nem vitte magával. Amikor családja észlelte a 70 éves hölgy eltűnését, azonnal a helyiek segítségét kérte. Több gödi is felajánlotta segítségét, önkéntesen keresőkutyákkal indultak a felkutatására, a rendőrség is bekapcsolódott a keresésbe. Majd a környező települések lakói is bekapcsolódtak a keresésbe.

A közösségi médiában egy egész mozgalom jött létre, egy emberként izgultak a helyiek, hogy minél hamarabb épségben hazatértjen Zsuzsa néni.

Zsuzsa néni eltűnéséről a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

Szerencsés hazatérés

Néhány nap múlva az asszony unokája a jelentette a jó hírt, hogy Zsuzsa nénit megtalálták. Most lánya írta le, hogy mi is történt valójában.

 „Valóban hazajött, legyengült fizikai állapotban és mentálisan zavartan. Nem tudta megmondani, még mai napig sem, hogy miért ment el, merre volt. A váci kórházban megvizsgálták, a fizikai állapotát kielégítőnek találták, ezért még aznap hazaengedték. Pszichésen pedig további vizsgálat szükséges, hogy kiderüljön, mi okozza pontosan ezt a mentális zavart. Anyu most jól van, tudata tiszta, önállóan el tudja látni magát, teendőit, persze most is segítünk neki. Folyamatosan beszélgetünk vele a történtekről, és 0-24 órában vigyázunk rá” – írta a Facebookon Zsuzsa néni lánya.

Majd így folytatta: „Előzményekről pedig annyit, hogy anyukánk bár egyedül élt, de rendszeresen látogattuk és ő is járt az unokáihoz, aktívan, energikusan élte a hétköznapjait, se mi , se a barátai nem gondolták, hogy komoly pszichés problémák merültek fel nála egészen az ősz folyamáig. Abban az időszakban tűntek fel a jelek, hogy depresszív lett, ezért a család rendszeresen elkísérte orvosi vizsgálatokra és figyeltük a gyógyulását és mindennap (ha nem is mindig 0-24 órában) vele voltunk. Az eltűnése előtt pár nappal új gyógyszert írt fel neki az orvosa, ami úgy tűnt pozitívan hat rá, kezdett javulni, de akár ennek szedése is megzavarhatta tudatát, ezt most még mi sem tudjuk.”

Hála és köszönet

Zsuzsa néni családja nem tud elég hálás lenni mindenkinek, aki segített abban, hogy az idős hölgyet minél hamarabb megtalálják. Szó szerint ezt írja a lánya:

„Ezúton az egész családunk szeretné megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy anyukánk minél előbb épségben megkerüljön. Fantasztikus, hogy ennyi ember ilyen rövid idő alatt össze tudott fogni! Nem lehetünk elég hálásak a kutatócsoportoknak, a jó szándékú bejelentőknek, az interneten azoknak, akik megosztásukkal hozzájárultak a kereséshez és minden kedves embernek, akik bíztattak minket és tartották bennünk a reményt. Köszönjük Önöknek, Nektek!!! (…) Továbbra is figyeljünk szeretteinkre, egymásra, környezetünkre, járjunk nyitott szemmel.”

Kiemelt kép: illusztráció