Egy 57 éves és egy 25 éves kállói lakos ellen nyomoz emberrablás gyanúja miatt a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A fiával érkezett

Az esetről az áldozat élettársa értesítette a rendőröket augusztus 30-án. Azt mondta, hogy a párja volt férje és a fia megjelentek a Tapolca környéki ingatlanjuknál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A földön húzták a nőt

Amint leállították a kocsit, behatoltak a házba, majd a nőt – akarata ellenére – erőszakkal, a földön húzva betuszkolták a járművükbe. Majd elhajtottak a helyszínről.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy órán belül elfogták őket

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök a bejelentés után egy órán belül elfogták az elkövetőket Sümegen. Lefoglalták a járművet, majd előállították őket a rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Emberrablásért felelhetnek

Emberrablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon egy 57 és egy 25 éves kállói lakossal szemben – tájékoztattak aztán Facebook-oldalukon.

Videón a gyanúsítottak

Gyerekek tűntek el

A Kékvillogó.hu júliusban számolt be arról, két kislány és egy kisfiú eltűnése miatt fordult a rendőrséghez a közel 9 évvel ezelőtt gyámjukként kijelölt asszony június második felében. A monori egyenruhások négy napon át keresték a gyermekeket, és végül siker koronázta az erőfeszítéseiket. A megtalált fiatalok megható búcsút vettek a rendőröktől, amikor az egyik budapesti gyermekvédelmi intézetbe vitték őket.

Nem találták őket

Nyáregyházi otthonukból június 22-én délelőtt vitte magával – minden valószínűség szerint – rájuk vigyázó anyjuk. A 42 éves Tatai Katalin és gyermekei, a 11 éves Némedi Emília Ida, a 10 éves Némedi Dániel Károly, valamint a 8 esztendős Tatai Mercédesz ismeretlen helyen tartózkodtak, életjelet nem adtak magukról. A Monori Rendőrkapitányság „kiskorú elhelyezésének megváltoztatása” vétségének gyanúja miatt kezdte meg a nyomozást.

Napokon át kutattak

Az egyenruhások négy napon át kutattak utánuk: térfigyelő kamerák több órányi felvételét nézték végig, pályaudvarokat és buszállomásokat fésültek át, figyeltették a határátkelőhelyeket és közben a szülők, rokonok, barátok és ismerősök tartózkodási helyeit is végig járták. Időközben állampolgári jelzések is befutottak hozzájuk.

Megtalálták őket!

Június 26-án délelőtt aztán mindenki megnyugodott: a Monori Rendőrkapitányság előtt leparkoló autóból az anya és három kisgyermeke szállt ki – számolt be a Pest megyei Rendőr-főkapitányság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: fotó a rendőrségi videóból