A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

Komplex ellenőrzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BFKH Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak 2022. június 11-éről 12-ére virradóan a főváros 5., 6. és 7. kerületében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni fotó:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kiterjedt akció

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők – köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

Igazoltatások

A rendőrök több mint háromszáz igazoltatást végeztek, tíz embert fogtak el vagy állítottak elő körözés, ittas vagy engedély nélküli járművezetés, garázdaság és rongálás miatt. 

Felvétel a helyszínről:

Ellenőrzések

Az akció során mintegy kétszáz gépjárművet ellenőriztek, 74 esetben pedig alkoholszondát is alkalmaztak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott, így eljárás indult. Közlekedési és egyéb szabálysértések miatt a rendőrök mintegy 30 embert részesítettek közigazgatási vagy helyszíni bírságban, illetve kezdeményeztek szabálysértési eljárást, számolt be róla honlapján a rendőrség.

Helyszíni fotó:

Szórakozóhelyeket is ellenőriztek

A razzia során a társhatóságok hat szórakozóhely működését ellenőrizték, melynek során kisebb hiányosságokat tártak fel a tűzvédelmi szabályok, nyugtaadás vagy az alkalmazottak bejelentése terén.​​ A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is készült:

Kiemelt kép és belső fotó: police.hu