Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Budapest közösségi közlekedése végleges elveszejtésének napja” – Nincs mindenki elájulva, sokan kritizálják Karácsony Gergely bejelentett intézkedéseit

Ahogyan azt BudapestKörnyéke.hu is megírta ingyenes  közösségi közlekedést javasolt a 14 éven aluliaknak Budapesten a főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottságának rendkívüli ülésén csütörtökön. A főpolgármester továbbá arról is beszélt, hogy gyorsítani fogják a Blaha Lujza tér felújításának menetét. Mindezeket kommentáltak most a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE), akik szerint Karácsony Gergely zavaros, egymásnak ellentmondó, a közösségi közlekedést súlyosan visszavető intézkedéseket jelentett be.

14 év alatt ingyen

Mint megírtuk a főpolgármester bízik abban, hogy kedvező döntés születik, és a 14 éven aluliak szeptember 2-ától már ingyenesen használhatják a közösségi közlekedést Budapesten. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Blaha Lujza tér felújítása

Karácsony Gergely a felvételen arról is beszélt, hogy gyorsítják a felújításokat a Blaha Lujza téren, mint mondta 2022 végére a tervek szerint végeznek, szeptemberben azonban már vissza is adnák a Rákóczi utat az autósoknak. Ezen túlmenően közölte, a Pesti alsó rakpart felújítását a Lánchídtól délre csak azután kezdik meg, hogy a Blaha elkészült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Alternatív útvonalak

Karácsony Gergely mindezek mellett azt mondta, alternatív útvonalakat nyitnak a belvárosban, a Dohány és Wesselényit például már megnyitották, ahogy a Honvéd-Nádor utcát is a Bajcsy tehermentesítésére, módosítások lesznek a Nagykörúton az autós forgalom érdekében Példának okán visszaállítják az eredeti 2×2 sávot a Corvin negyednél a Ferenc körút irányából az autósoknak, de a biciklisáv megmarad.

Kapcsolódó:

Lámpaprogram

Valamint arról is beszélt, hogy átalakítják a lámpaprogramot a Nagykörúton az autós közlekedés javítására, ezzel a feltételezések szerint plusz harminc százalékos kapacitást tudnak adni a körúton közlekedőknek.

Reagált a VEKE

Ezekre a bejelentésekre reagált most a VEKE, akik úgy vélik a bejelentés napja „Budapest közösségi közlekedése végleges elveszejtésének napja”. Posztjukban egész pontosan azt írják: „Egymásnak gyökeresen ellentmondó, szakmailag zavaros – van aki hazugot emleget – és a közösségi közlekedést súlyosan visszavető intézkedések bevezetését jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. Mindezt persze úgy, hogy ezzel pont a közösségi közlekedést szeretnék erősíteni– legalábbis dumában.”

Itt a teljes poszt

Ezt kifogásolják

A VEKE csak népnyúzásként jellemezte a főpolgármester bejelentéseit, s többek között azt kifogásolják, hogy véget akarnak vetni a Nagykörút villamosbarát lámpabeállításainak, úgy, hogy Karácsony Gergely maga is elismerte, a Nagykörúton a döntő többség, a közlekedők háromnegyede villamossal utazik.

Nem fogadták kitörő lelkesedéssel

Továbbá azt sem fogadták kitörő lelkesedéssel, hogy Karácsony Gergely bejelentette, a tömegközlekedés a 14 éven aluliak számára ingyenes lesz. „Az ingyenes utazásnak, Horn Gyula óta tudjuk, nagy a vonzereje. Remekül alkalmas szavazatvásárlásra, élt is vele mindig, minden kormányzat”, kommentálta a VEKE hozzátéve: az a szülői réteg, aki jelenleg is autóval hordja gyerekét, a jövőben is így fog tenni, ugyanis döntésüknek nem anyagi oka van. „Ennek a rétegnek amúgy egyáltalán nem fájna a bérlet ára, de pont ők azok, akikből soha nem lesz utas. Erre hivatkozni tehát hülyeség és hazugság is egyszerre” – írják a bejegyzésben, amit a 24.hu szúrt ki.

Most akkor van az a pénz?

Most akkor van pénz, és Karácsony helyettesei hazudoznak a főváros csődjéről, vagy nincs pénz, és a főpolgármester játszik utánam a vízözönt? Csak szeptember 26-ig húzza ki valahogy? Biztos, hogy minden választási ígéretet be kell tartani és mindent fel kell áldozni a voksszerzés oltárán? – teszik fel a kérdést a posztban, majd így folytatják:

Hatalmas pofon a zöld gondolatnak

„Ez az egész egy hatalmas pofon a zöld gondolatnak, a fenntarthatóságnak és a többi magasztos eszmének. A józan ész elárulása. Populizmus kimaxolva.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook

Exit mobile version