Amint arról korábban a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt július elején elkezdődtek a felújítási munkálatok a Blaha Lujza téren. Az első ütemben az aluljáró födémjét szigetelik, ezért 10-12 hétig komolyabb forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban. A tér felújítása várhatóan 2022 végére fejeződik be.

Újabb mérföldkő

Most pedig újabb üteméhez érkezett felújítás, ugyanis augusztus 9-étől, hétfőtől megváltozik a forgalmi rend: a Rákóczi úton mindkét irányban lezárják a belső sávokat – közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ szerdán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Egy sáv lesz járható

Közleményükben azt írták: a Nagykörúton továbbra is irányonként egy sáv lesz járható. A tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, a gyalogosforgalom által használt legtöbb járdafelületen és a szökőkutak környékén is folytatják a felújítási munkákat.

Lezárások

A Corvin Áruház és az Europeum előtti szervízút augusztus 9-étől építési terület lesz, és lezárják a gépjárműforgalom elől. A Somogyi Béla utca tér felőli végét zsákutcává alakítják, a gyalogosok azonban egy folyosón keresztül átjuthatnak ott. Az áruházak előtti szervizúton a gyalogosforgalmat szintén folyosókon biztosítják, illetve az áruházak tér felőli bejáratai is elérhetők lesznek.

Munkaterület

A Márkus Emília utca tér felőli része munkaterületté válik, így zsákutca lesz a Stáhly utca felől, de gyalogosfolyosón át lehet haladni a tér irányából. A kórház felőli oldalon a merőleges parkolóállások helyett párhuzamos parkolóhelyeket alakítanak ki. A Stáhly utca egyirányúsága megfordul, így a Márkus Emília utca felé haladhatnak a továbbiakban az autóval közlekedők.

Fontos!

A József körútról az autóbuszok és a tehergépjárművek a belső sávból kanyarodhatnak jobbra a Rákóczi útra. A csomópont sarkain gyalogosan az aluljárón keresztül, vagy a mobilkerítésekkel kialakított folyosón lehet átjutni.

A buszok

A 99-es és a 217E autóbuszok megállói helyben maradnak, és a buszok ismét az eredeti útvonalukon közlekednek.

Korlátozások

A korábbi korlátozások szintén érvényben maradnak. A Nagykörúton irányonként egy forgalmi sávon haladhat a forgalom. A Rákóczi úton a közösségi közlekedés előnyben részesítése érdekében a Keleti pályaudvar felé közlekedő buszok megállója után az autóbuszoknak van elsőbbsége besorolni a forgalmi sávba, mivel a buszsáv ideiglenesen megszűnik a csomópontban.

A Keleti felől

A Keleti pályaudvar felé közlekedő 7-es autóbuszcsalád megállóját gyalogosan az aluljáró felől, illetve a Népszínház utca és az Astoria irányából egy mobilkerítések által leválasztott gyalogosfolyosón keresztül lehet megközelíteni.

4-6

A 4-es és a 6-os villamos megállója, valamint a 7-es autóbuszcsalád Keleti pályaudvar felé közlekedő megállói közötti, a Rákóczi úthoz közelebbi gyalogátkelő továbbra is zárva lesz, csak a Népszínház utca felőli felszíni gyalogátkelő használható.

A nagykörút

A nagykörúti kerékpársáv ideiglenesen megszűnt a csomópontban, a bicikliseknek alternatív útvonalakat ajánlanak a párhuzamos utcákban.   A 4-es és a 6-os villamos a felújítás idején végig közlekedik, a munkák nem érintik a járat Blaha Lujza téri megállóját. A Blaha Lujza tér felújításával párhuzamosan a Corvin áruház felújítása is zajlik, ezért az épület körül kerítések határolják a munkaterületet.

Ekkor készül el

A tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el, a felújítással kapcsolatos információk a BKK Blaha Lujza térrel foglalkozó oldalán követhetők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Blaha Luzja tér – Forrás: BKK