Ingyenes  közösségi közlekedést javasolt a 14 éven aluliaknak Budapesten a főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottságának rendkívüli ülésén csütörtökön.

Fővárosi hatáskör

Karácsony Gergely a közösségi oldalán élőben közvetített előadásában bejelentette, hogy mivel a döntés fővárosi hatáskör, a Fővárosi Közgyűlés szeptember elsejei ülésére előterjeszti a kezdeményezést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

14 év alatt ingyen

Azt mondta: bízik abban, hogy kedvező döntés születik, és a 14 éven aluliak szeptember 2-ától már ingyenesen használhatják a közösségi közlekedést Budapesten.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

A választási programjában is szerepelt

A főpolgármester megjegyezte: 2019-es választási programjában szerepelt ez a lépés, és elsősorban nem pénzügyi szempontok határozták meg a döntését.

Itt a teljes videó:

A Blaha Lujza tér felújítása

A főpolgármester a felvételen arról is beszélt, hogy gyorsítják a felújításokat a Blaha Lujza téren, mint mondta 2022 végére a tervek szerint végeznek, szeptemberben azonban már vissza is adnák a Rákóczi utat az autósoknak. Ezen túlmenően közölte, a Pesti alsó rakpart felújítását a Lánchídtól délre csak azután kezdik meg, hogy a Blaha elkészült.

Kapcsolódó:

Alternatív útvonalak

Karácsony Gergely mindezek mellett azt mondta, alternatív útvonalakat nyitnak a belvárosban, a Dohány és Wesselényit például már megnyitották, ahogy a Honvéd-Nádor utcát is a Bajcsy tehermentesítésére, módosítások lesznek a Nagykörúton az autós forgalom érdekében Példának okán visszaállítják az eredeti 2×2 sávot a Corvin negyednél a Ferenc körút irányából az autósoknak, de a biciklisáv megmarad.

Ez is érdekelhet:

Lámpaprogram

Valamint arról is beszélt, hogy átalakítják a lámpaprogramot a Nagykörúton az autós közlekedés javítására, ezzel a feltételezések szerint plusz harminc százalékos kapacitást tudnak adni a körúton közlekedőknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook