Szent István napján tegyük világossá: Magyarországnak Európában a helye, és Magyarország Európában is fog maradni – írta a főpolgármester az államalapítás ünnepének alkalmából közösségi oldalán pénteken.

Egy éve ilyenkor

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: egy éve ilyenkor “elkezdtük feldolgozni a mögöttünk hagyott hónapok szorongását, nehézségeit és fájdalmát, és azt hittük, hogy hamarosan túl leszünk a nehezén, életünk visszaáll a megszokott kerékvágásba”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábbinál is nehezebb időszak

“Akkor még nem tudtuk, hogy a korábbinál is nehezebb időszak vár ránk. Szeretteink elvesztése, a százezrek életét megváltoztató gazdasági válság és a fejünk fölött egyre csak gyűlő, embertelenséggel és megosztottsággal telített felhők elhozták az igényt a változásra. Szent István öröksége lehetővé tette, hogy most magyarul mondhatjuk ki, ami a szívünket nyomja. Hogy új államalapításra, az állam újraalapítására van szükség” – írta.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Méltányosabb ország megteremtése

Karácsony Gergely hangsúlyozta: a magyar állam működésének célja és értelme nem lehet más, mint egy emberségesebb és méltányosabb ország megteremtése, “ami csakis bennünk kezdődhet”.     

Kettészakított Magyarország

“Az erőszakos kevesek uralma” kettészakította Magyarországot, holott “az állam nem épülhet gyűlöletre, megbélyegzésre, polgárháborús retorikára, csakis együttműködésre és együttérzésre” – közölte a főpolgármester.

Itt a teljes poszt

Megoldások helyett bűnbak?

Hozzátette: a mai állam “megoldások helyett bűnbakokat gyárt és mindig uszít valaki ellen”, “hergeli az ország egyik felét a másikkal szemben”. A főpolgármester szerint “a mai mérgező állam helyébe kell az új államalapítás, amely megadja minden polgárának a jogbiztonságot, a közbiztonságot és az emberhez méltó élet lehetőségét is”.

Veszély

“Amit harminc éve magától értetődőnek tartunk és ünneplünk augusztus 20-án, az európai Magyarországot, az most veszélybe került”, az “otromba műszót”, a “Huxitot” “kicsinyes hatalmi szándék és mohó gazdasági érdek táplálja” – írta Karácsony Gergely. Úgy vélte, Európán kívül csak egy szegényebb, kilátástalanabb, kiszolgáltatottabb élet van, “olyan élet, amelyet senki nem kívánhat a gyerekeinek”.

Tegyük világossá

“Szent István napján tegyük világossá: Magyarországnak Európában a helye, és Magyarország Európában is fog maradni. Nem az országnak kell távoznia Európából, hanem az országot Európából kivezetni akaró hatalomnak kell távoznia” – fogalmazott bejegyzésében a politikus, aki boldog születésnapot kívánt Magyarországnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook