Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön reggel jelentette be, egy a közösségi oldalára feltöltött videóban, hogy megvétózza a Budapestre tervezett atlétikai világbajnokságot.

Itt lett volna a Diákváros

A főpolgármester egyébként a város legértékesebb fejlesztési területéről, a Duna-partról, a Diákváros tervezett helyéről csekkolt be csütörtök reggel. Ezen a helyen valósult volna meg a Diákváros, amennyiben a kormány betartotta volna az ígéretét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Diákváros helyett elit kínai egyetem

Diákváros helyett ugyanis elit kínai egyetemet terveznek oda, ez a már sokat emlegetett Fudan. Karácsony Gergely a felvételen kiemelte, hogy a kormánynak sokkal fontosabb a magánegyetem, mint az, hogy a vidéki hallgatóknak legyen lakhatása a fővárosban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

Win-win is lehetett volna

A diákváros létesítéséről egyébként megállapodás volt a kormánnyal, ennek értelmében a kormány is megkapta azt, amit akart, vagyis az atlétikai vb-hez való hozzájárulást, ezzel pedig a főváros kívánsága is teljesült, vagyis lehetőséget kaptak a Diákváros megépítésére.

Kapcsolódó:

A kormány felrúgta a megállapodást

A megállapodást azonban a kormány felrúgta, közölte a videóba a főpolgármester. A szeptember 1-jei fővárosi közgyűlésnek ezért Karácsony Gergely azt javasolja, hogy a 2022-as atlétikai vb-hez adott hozzájárulását vonja vissza a Fudan törvény miatt.

Megkapják a következményeket

“Tudja meg ország -világ, hogy milyen kormánya van az országnak, illetve, hogy megállapodásokat nem lehet felrúgni; megkapják ezeknek a következményét, szeptember 1-jén erről szavaz a fővárosi közgyűlés.” – zárta közlendőjét Karácsony Gergely.

Itt a teljes videó:

Szabó Tímea is posztolt az ügyben:

Már korábban beígérte

Karácsony Gergely egyébként már a tavasszal beígérte, lemondja 2023-as atlétikai világbajnokságot, ha nem épül meg a tervezett Diákváros és kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy rengeteg magyar hitelből, kínai munkások, kínai elitegyetemet építsenek a csepel-sziget északi részére tervezett Diákváros helyére, erről akkor itt a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is beszámoltunk.

Kapcsolódó:

A főváros megakadályozhatja a VB-t

Ha nincs Diákváros, akkor élesen felvetődik a kérdés: van-e atlétikai világbajnokság – nyilatkozta akkor az RTL Híradónak Karácsony Gergely, aki szerint a főváros egyszerűen meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék meg a 2023-ban tervezett versenyt.

Levelet ír

Karácsony Gergely egyébként akkor egyértelművé tette, ha az Orbán Viktor vezette kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar diákoknak tervezett Diákváros helyett óriási kínai elitegyetem épüljön, akkor egyszerűen ír egy levelet a 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőinek, melyben egyértelműen leírja, hogy Budapest nem támogatja a VB megrendezését. IDE KAPCSOLÓDIKDéli Városkapu projekt során a kínai és a magyar kormány elitegyetemet építene, Karácsony Gergely tiltakozik, félti a magyar diákok lehetőségeit

A Diákváros látványterve

Olcsó diákváros helyett elitegyetem

A főpolgármester korábban is világossá tette, ellenzi, hogy a kínai Fudan Egyetem campusa épüljön fel a Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén, ott, ahol korábban a kormány olcsó, bárki számára elérhető diákvárost akart építeni. Karácsony Gergely szerint a magyar kormány kínai politikai, gazdasági és titkosszolgálati befolyásszerzéshez történő szolgalelkű asszisztálásáról van szó. Talán a főpolgármester korábbi ígéretét kacsának tarthatta a kormány, mert bár hiába ígérte be Karácsony Gergely, hogy megvétózza az atlétikai vb-t, a kormány mégis felrúgta a megállapodást, a főpolgármester pedig most úgy határozott, beváltja korábbi ígéretét és nem támogatha a 2023-as atlétikai vb megrendezését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Diákváros tervezett helyszíne