Az erzsébetvárosi rendőrök egy közúti ellenőrzés során találtak kábítószergyanús anyagot egy férfinál – őrizetbe vették.

Kábítószer-gyanús anyag

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, akit társával 2022. október 4-én 1 óra 15 perckor igazoltattak a Dózsa György úton. L. Zoltánnál és az autóban, amiben utasként ült, közel 70 gramm kábítószergyanús kristályos anyagot találtak kiporciózva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előállították a két férfit

A két férfit mintavétel céljából előállították, valamint a talált anyagokat lefoglalták. Az alufóliába csomagolt szer az előzetes vizsgálat szerint új pszichoaktív anyagot tartalmaz, értéke pedig több mint 80 ezer forint.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt találták az autóban:

Teríthette a drogot

A nyomozás adatai szerint L. Zoltán az elmúlt két hónapban többször adhatott el a kristályból és a kábítószer gyanús anyagokból a 9., 8, 13., 20. és 21.  kerületben is, így őt a nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Mindent tagad

A 27 éves férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, ám érdemi vallomást nem tett. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

A 16. kerületben is dílert fogtak

A Kékvillogó írta meg, hogy a budapesti nyomozók több mint egy kilogramm kábítószergyanús anyagot, mérleget, csomagolóanyagot, pénzt és fegyvereket foglaltak le egy 16. kerületi férfi lakásán. A drogdíler nem is érti miért mentek hozzá a rendőrök, állítja ő nem követett el semmit.

Drogkereskedő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt egy 16. kerületi férfival szemben, aki a gyanú szerint az elfogását megelőzően kábítószert szerzett meg, hogy azt továbbértékesítse. 

Kábítószer és pénz

M. Lászlóra a nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársaival 2022. október 4-én reggel csaptak le otthonában. A kutatás során tőle több mint 1 kilogramm kábítószergyanús kristályos anyagot, körülbelül 40 gramm fehér port, 25 gramm zöld növényi törmeléket, 45 gramm barna port, 19 gramm barna kristályos anyagot, informatikai eszközöket, mérleget, önzáró tasakokat, valamint több mint 800 ezer forintot foglaltak le. A szerek az alkalmazott kábítószer-gyorstesztek szerint marihuánát, amfetamint és új pszichoaktív anyagot tartalmaznak.

Fegyverek

A rendőrök az akció során találtak még egy papírok nélküli gáz-riasztó fegyvert, egy légpuskát, valamint több száz tablettányi ismeretlen eredetű gyógyszert, amelyeket további vizsgálat céljából szintén lefoglaltak. A lefoglalt anyagok értéke megközelíti a kétmillió forintot.

Nem tett vallomást

M. Lászlót mintavétel céljából előállították, majd kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi a gyanúsításban közöltek ellen panasszal élt, szerinte azokat nem követte el, ám érdemi vallomást nem tett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció