Még javában tart a nyár és a nyaralások időszaka, ám a kalandokért nem feltétlenül kell messzire utazni. Budapesten számtalan szabadulószobát lehet kipróbálni, ahogy teszi ezt egyre több turista is.

Budapestet már lassan tíz éve a szabadulószobák fővárosának tekintik. Nem véletlenül. A kijutós játékok épp olyan közkedvelt célpontjai az ide látogató fiataloknak, mint a belvárosi romkocsmák.

Hogyan működnek a szabadulószobák?

szabadulószoba azoknak valók, akik szeretik az aktív kikapcsolódást és az agyukat használni. Egyszerre izgalmas egyéni kihívás és magával ragadó csapatjáték. A játék során olyan szunnyadó képességek kerülnek felszínre, melyeket az ember a szürke hétköznapokban elhanyagol.

Minden szabadulószoba egy-egy izgalmas történet, melyben a játékosok a főszereplők. A szabadulós játék során meglepő fordulatok, fény-, és hangeffektek garantálják azt, hogy beszippantsa a játékosokat a játék hangulata és atmoszférája.

Bármily hihetetlen is, mindenkiben él egy kíváncsi kisgyerek, egy apró felfedező, aki előtt nem maradhat titok és alig várja az újdonságokat. A híres budapesti szabadulószobák teret engednek neki és lehetőséget kínálnak arra, hogy bárki felfedezhesse magában – méghozzá úgy, hogy a lehető legjobban szórakozik.

A történet azonban nem áll meg itt, hiába játék a szabadulószoba, meglepően komplex tudományos irodalma van, illetve azt lehet mondani, hogy a tudomány, nevezetesen Csíkszentmihályi Mihály munkássága adta az ihletet az első budapesti szabadulószobákhoz.

Ő dolgozta ki a flow-elméletet, mely szerint a boldogság kulcsa az, ha az ember olyan tevékenységet űz, mely kihívás elé állítja, és ezért annyira elmélyed benne, hogy teljesen magával ragadja az elémény, vagyis az áramlat, vagyis a flow. A sikerélmény már csak a hab a tortán.

Budapesti szabadulószobák

Ez a cél lebegett az első budapesti szabadulószobák alapítóinak szeme előtt és a koncepció olyannyira sikeressé vált, hogy elterjedt világszerte. A ma működő szobák és kijutós játékok eredetét éppen ezért Budapesten kell keresni. Ahogy teszi ezt egyre több fővárosba látogató turista is. Ezért a szabadulószobák, elsősorban a fiatalok körében, nagyon vonzó célpont nak számítanak.

Az Exit The Room szabadulószobái az első között nyíltak meg Budapesten és mára két budapesti helyszínen, hét izgalmas pályával várják a kalandvágyó játékosokat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.