A rokonok remélik, hogy nem szenvedtek sokat a kunfehértói vonatbaleset áldozatai. A sofőr mindössze fél éve kapott jogosítványt, a család szerint körültekintően vezetett. Hétfő hajnalban ütközött egy Opel típusú személyautó egy vonattal, heten haltak meg.

Baleset Kunfehértónál

Mindössze fél éve szerezte a jogosítványát az a fiatal férfi, akinek autója egy vonattal ütközött Kunfehértónál hétfő hajnalban. Az Opel Corsában heten utaztak. Négy nő és három férfi. Mindannyian szörnyethaltak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szülők is meghaltak

A 23 éves Renátó szülei is az autóban ültek. A házaspár halálával három gyermek maradt árván. A rokonok a baleset után azt mondták, hogy nagyon nehéz anyagi körülmények közt él a család. A szülők emiatt minden munkalehetőség megragadtak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szörnyű látvány

„Soha nem fogjuk elfelejteni azt a látványt. Darabokra tépte a vonat a szüleinket és a testvéremből szinte semmi sem maradt. De erről nem bírok többet mondani” – mondta a baleset után az árván maradt Noémi.

Ebben az autóban utaztak heten

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Nincs pénzük a temetésre

Haláluk előtt is a közeli szőlőbe mentek szüretelni. Az egyik rokon azt mesélte, roma szokás szerint a temetésig virrasztani fognak. Nagy a család, 150 embert kell vendégül látniuk, de egyelőre azt sem tudják, miből temetik el a család három tagját.

Örökre együtt maradnak

„Együtt haltak meg, és örökre együtt is maradnak. Szeretnénk tudni, hogy vajon felfogták-e a haláluk előtt, hogy mi történik velük, de a baleset számukra hirtelen következett be, ezért kétséges. Csak abban bízhatunk, hogy nem szenvedtek” – mondta Balogh Attila a Borsnak.

Nem értik, mi történhetett

A család nem érti, hogyan történhetett a baleset. Állítják, Renátó komoly, céltudatos fiú volt, mindig megfontoltan vezetett. „Nem is értjük, mi terelhette el a figyelmét. Talán az történhetett, hogy nagyon fáradt volt, igaz, még nem volt gyakorlott vezető, mert nagyjából fél éve szerzett csak jogosítványt”.

Helyszínelés a baleset után

Forrás: Magyar Közút Nonprofik Zrt.

Figyelmeztet a Közút

Idén ez már a 71. baleset volt vasúti átjáróban, melynek során összesen 29-en vesztették életüket. A tendencia sajnos negatív, éppen ezért a Magyar Közút is szeretné felhívni a figyelmet, hogy ezek a tragikus balesetek mind elkerülhetőek, ha fokozott óvatossággal, a KRESZ előírásai szerint haladunk át egy-egy átjárón.

Piroson soha!

„Piros jelzés esetén soha, semmilyen körülmény között ne keljünk át, nemcsak a szabályok betartása miatt, hanem magunk és az utasaink érdekében sem: egy több száz tonnás járművel szemben soha nem lesz esélyünk, ráadásul egy vonat féktávja több száz méter, így ha nem tudunk átkelni a síneken, a baleset és a tragédia gyakorlatilag elkerülhetetlen” – írja Facebook posztjában a vállalat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszínelés a baleset után – Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.