Tizennégy illegális bevándorlót szállított ülés nélküli furgonjában egy szír férfi, akit csütörtökön Budapesten kapcsoltak le a rendőrök.

Összehangolt akció

Az elfogáshoz komoly összhangra volt szükség a különböző rendőri egységek részéről. Először az M3-as autópálya Budapestre bevezető szakaszán próbálták megállítani a feltételezett embercsempész furgonját a nógrádi és hevesi rendőrök. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hajtott tovább Budapestre

Ők a jelzést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályától kapták. A kisbusz sofőrje azonban – a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva – tovább hajtott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem akart kiszállni

Végül a fővárosi rendőrök tudták megállásra kényszeríteni a Károly körúton. A jármű vezetője azonban még ekkor sem volt hajlandó kiszállni az autóból.

Sokkolták

Így aztán a 8. Kerületi Rendőrkapitányság járőreinek csak többszöri felszólítást követően, elektromos sokkoló használata után sikerült megbilincselni az intézkedésnek ellenálló sofőrt.

Férfiakat zsúfolt be a raktérbe

Sokkoló volt, amit a járműben találtak. Az ülések és szellőzés nélküli furgon rakterébe 14 férfi volt bezsúfolva, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Embercsempészés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán a 25 éves szír állampolgárt sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Előállították az „utasokat” is

A szír férfit őrizetbe vették, és a rendőrök előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A magukat szír állampolgárnak valló illegális bevándorlókat előállították – írja a police.hu.

Szalagkorlátnak ütköztek

A Kékvillogó.hu júliusban írt arról, hogy egy 47 éves szerb férfi és 9 utasa ütköztek szalagkorlátnak Budaörs magasságában. Az embercsempészt a rendőrök elfogták, mindenkit kórházba vittek.

Futva menekült

Májusban nagyon hasonló eset történt. Ahogy arról a Kékvillogó.hu is írt, Veszprém vármegyében is a szalagkorlátnak hajtott egy illegális bevándorlókat szállító furgon, futva menekült az embercsempész. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció