Jövő csütörtökre tüntetést szerveznek a MÁV ellen. Rendszeres problémát okoz az agglomerációból ingázóknak a vonatok késése, a járatkimaradások és a szerelvények állapota. A megmozdulás a Keleti pályaudvar előtti téren lesz 17 órakor, de a szervezők a MÁV iránti szolidaritásból csak 18 órakor kezdik el a rendezvényt, ezzel is utalnak a vonatok késésére.

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

A Közlekedő Tömeg Egyesület az utasok kezdeményezésére tüntetést szervez a MÁV ellen szeptember 26-án, csütörtökön, 18 órakor, a Keleti pályaudvar előtti téren. Az esemény 17 órára van meghirdetve, de a MÁV iránti szolidaritásból egyórás késéssel, azaz 18 órakor fog kezdődni.

Az egyesület szerint egyre több rendszeres probléma merül fel a MÁV-val kapcsolatban, melyek gyakran sajtónyilvánosságot is kapnak:

  • A járatok csúcsidőben szinte mindig késnek, vagy el sem indulnak.
  • Rendszeresek a műszaki meghibásodások.
  • Rengeteg a sebességkorlátozás a vasútvonalakon.
  • A járatok az előírtnál kevesebb kocsival közlekednek.
  • A szerelvényeket nem takarítják megfelelően.
  • Az utasok, de még a vasutasok sem kapnak elegendő tájékoztatást.
  • A pénztárak bezárnak, az automaták alig működnek.
  • Csaknem 1500 dolgozó hiányzik a cégcsoportnál.
  • Az állomások és megállóhelyek több helyen életveszélyesek.

A Közlekedő Tömeg emlékeztet, hogy a MÁV a hétfőn kezdődő Európai Mobilitási Hetet például úgy kezdte ünnepelni, hogy a társaság alvállalkozója nem fejezte be időben a hétvégi pályafelújítást Zuglónál, ezért a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon hétfő délelőtt a kettő helyett csak egy vágányon tudtak haladni a vonatok, emiatt ezrek késtek el a munkahelyükről.

38 vonat csak rövidített úvonalon közlekedett, 4 járat teljesen kimaradt. Veresegyházon hétfő reggel 6 órakor meghibásodott egy váltó, ezért az S71-es és G71-es vonattal utazók 30-40 perces késéssel értek be munkahelyükre. A fentiek miatt a Nyugati pályaudvarig és az onnan közlekedő vonatok ma 13 óráig csaknem 28 órát, azaz több mint egy napot késtek.

Szolnoknál fél 9-kor elromlott a biztosítóberendezés, ezért a Budapest–Sülysáp–Szolnok vonalon közlekedő vonatok 20-30 percet késtek. Rákosliget és Pécel között is elromlott a biztosítóberendezés, így az S80-as járat utasai 20-30 percet késtek.

A szervezők a tüntetésen egy öt pontból álló követeléslistát fognak intézni a MÁV vezetősége felé.

Kiemelt kép: BudaPestkörnyeke.hu