Akár a családi házból való kirepülésről van szó, akár szükségesnek érzett környezetváltozásról, elköltözni egy számunkra kedves helyről, amit már kívülről-belülről ismerünk, sosem könnyű. De a küldetés nem lehetetlen!

Ha fontolgatod a költözést, mindenképp olvasd el cikkünket, hogy megtudd, milyen lehetőségeid vannak, ha lakásba költöznél, és hogy hogyan tudsz alkalmazkodni az új lakhelyedhez és a városi élethez!

Családi ház helyett lakás: Vásárlás vagy bérlés?

A lakásokról és a városi életmódról elsősorban fiatal egyedülállók jutnak az emberek eszébe. Nem hiába, hiszen az önállósodás szerves része a családi fészekből való kirepülés, amikor is szeretnénk a magunk ura lenni, egyedül élni, és belevetni magunkat a városi pezsgésbe. Egy fiatal, egyedülálló pályakezdőnek azonban egy nagy családi ingatlan felesleges lenne, ezért is választanak általában panel lakást.

Itthon a fiatalok számára az első számú desztináció, amikor költözésről van szó, Budapest és agglomerációja. Pénztárcától függően szóba jöhet használt vagy új építésű lakás vásárlása, azonban a legtöbben lakásbérlés mellett döntenek. Budapesten rengeteg kiadó lakás közül lehet választani, például loft lakás is bőven akad az ingatlanpiacon, hiszen az amerikai stílusú, nagy belterű, indusztriális lakások egyre népszerűbbek itthon is. Kiadó lakások mellett folyamatosan nő az eladó új építésű lakások száma is, hiszen a fővárosi ingatlanokra töretlenül nagy a kereslet, még akkor is, ha sokszor nem olcsó lakásokról van szó.

Épp ezért, biztosan mindenki megtalálja a neki való kedves kis lakást, amely miatt nem lesz olyan szomorú dolog elhagyni egy családi házat.

Top 5 tipp: Hogyan alkalmazkodj az új környezethez?

Ha fontolgatod vagy már eldöntötted, hogy családi házból panel lakásba költözöl, akkor olvasd el ezt az 5 tippet, és biztosan nem marad kétséged, hogy belevágj-e!

1. Dekorálj!

Tedd otthonossá az új lakhelyedet, hogy rögtön kellemesen érezd magad benne! Vigyél át a régi házból az új lakásba pár fali képet, szőnyeget, és bármi egyebet, ami fontos számodra.

2. Növények minden mennyiségben

Nagy különbség a vidéki és városi élet között, hogy városban ritkaság, ha otthon annyi fa és növény vesz körül, mint vidéken egy kertes házban. Jó hír azonban, hogy vannak szobanövények. Újíts be párat, hogy ne érezd magad olyan távol a természettől!

3. Fedezd fel a környezetedet!

Ismerd meg az új város minden szegletét, hogy magabiztosan járd az utcákat, nem félve attól, hogy eltévedsz. A felfedező körúton szentelj különösen nagy figyelmet az olyan köztereknek, például parkoknak, ahová szívesen eljárnál feltöltődni, ha hiányzik a vidéki friss levegő és a nyugalom.

4. Kerüld el a csúcsforgalmat!

Eleinte próbáld meg elkerülni azokat az időpontokat és helyeket, amik mentálisan leterhelnének, mert túl szokatlanok és kaotikusak számodra! Így például próbáld meg 5 óra előtt elvégezni a napi bevásárlást, és ha lehet, válaszd a tömegközlekedést, hogy elkerüld a vezetéssel és dugóval járó stresszt!

5. Barátkozásra fel!

Sokkal könnyebben megy az alkalmazkodás és a beilleszkedés, ha van, aki támogasson. Legyen az egy idős néni a lépcsőházból vagy egy kedves pár, akivel edzés közben találkoztál, egy-két mosolygós arc minden nehézséget segít áthidalni. Légy nyitott az emberek felé, és ismerkedj!

Ha megfogadod ezt az 5 tippet arról, hogyan alkalmazkodj az új lakáshoz és a városi élethez, egy szempillantás alatt hozzászoksz az új környezethez! Ha még nincs kiszemelt lakásod, keresgélj! Az olcsóbb ingatlanok között biztosan megtalálod a neked valót, ami miatt nyugodt szívvel hagysz magad mögött bármilyen családi házat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!