Durva gázolás történt a 12. kerületben, a 44 éves férfi megállás nélkül hajtott tovább autójával, miután a Hegyvidéken elütött egy idős nőt. A balesetről készült videó a cikkünk alján nézhető meg.

Egy autó utasa hívta a rendőröket

Egy autós és utasa volt szemtanúja annak a balesetnek, ami október 29-én történt a 12. kerületben.

A zebrán ütötték el a gyalogost

A rendőrséget az utas értesítette a kora esti órákban, aki a bejelentésében elmondta, hogy az Eötvös úton vette észre, hogy egy szemből érkező autós a kijelölt gyalogosátkelőhelyen elütött egy gyalogost, majd megállás nélkül elhajtott.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Súlyos sérülésekkel vitték kórházba

A baleset helyszínéről a mentők a 79 éves gyalogost súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Forró nyomon

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály egységei a helyszínen forró nyomon megkezdték az idős nőt elgázoló sofőr felkutatását.

Beazonosították az elkövetőt

A rendőrök a szemtanúk elmondása és a kamerafelvételek alapján azonosították a balesetet okozó sofőr autóját.

A saját lakásán fogták el a gázolót

A fekete Volkswagen tulajdonosát, a 44 éves T. Róbertet aznap éjjel budapesti otthonában elfogták.

Cserbenhagyás miatt hallgatták ki

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vizsgálói a 44 éves férfit közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Először tagadott, majd elismerte

A férfi kihallgatása során azt állította a rendőröknek, hogy nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost, azonban a kamerafelvételeket látva elismerte felelősségét a baleset okozásáért. 

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából